Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4250
Назва: Аналіз нормативно–правових аспектів аудиту з охорони праці і об'єктів інтелектуальної власності
Автори: Янова, Людмила Олександрівна
Янова, Людмила Александровна
Yanova, Liudmyla
Пищикова, Олена Вікторівна
Пищикова, Елена Викторовна
Pyshchykova, Olena
Сахно, Сергій Іванович
Сахно, Сергей Иванович
Sakhno, Serhii
Ключові слова: нормативно-правові аспекти
аудит з охорони праці
Дата публікації: 2016
Видавництво: Роман Козлов
Бібліографічний опис: Янова Л. О. Аналіз нормативно–правових аспектів аудиту з охорони праці і об'єктів інтелектуальної власності / Л. О. Янова, О. В. Пищикова, С. І. Сахно // Аудит управлінської діяльності: адміністративного менеджменту, бізнес-адміністрування, корпоративного управління, менеджменту підприємництва (показники оцінки результатів, їх облік та прогнозування) : [монографія]. – Кривий Ріг, 2016. – С.131–148.
Короткий огляд (реферат): Комплекс міжнародних стандартів, що діють в Україні – це OHSAS-18001 та OHSAS-18002, один з яких – OHSAS-18001 – детальна модель для формування системи управління охороною праці та промисловою безпекою в організації, а другий – OHSAS-18002 - загальні керівні вказівки по застосуванню цього стандарту. Відповідно до міжнародного стандарту ОНSAS 18001:1999 «Системи управління охороною здоров'я й безпекою персоналу, вимоги»: аудит - це систематична перевірка для визначення відповідності дій і пов'язаних з ними результатів із запланованими заходами, ефективності виконання цих заходів і їхньої відповідності для досягнення курсу й завдань організації. З практичної точки зору аудит — це документально оформлений процес перевірки, який включає збирання та об'єктивне оцінювання відповідності стану умов праці й профілактичних заходів з охорони праці, визначення відповідності критеріям аудиту, тобто запровадженим нормативно-правовим актам, з передачею результатів перевірки замовникові. Аудит призначений для сприяння підприємству в дотриманні вимог стандартів та інших вимог щодо охорони праці, надання методичної допомоги працедавцю по удосконаленню системи управління охороною праці (СУОП).
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4250
ISBN: 978-617-7104-71-0
Розташовується у зібраннях:Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.