Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2788
Назва: РАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ДЛЯ УДАЛЕНИЕ ГЕЛЕВОГО СЛОЯ НА ПОВЕРХНОСТИ МЕМБРАНЫ ТА КОНЦЕНТРУВАННЯ ПЕКТИНОВОГО ЕКСТРАКТУ.
Інші назви: DEVELOPING A TECHNIQUE FOR THE REMOVING OF A GEL LAYER IN THE PROCESS OF MEMBRANE TREATMENT OF PECTIN EXTRACT
Автори: Мельник, Ольга Євгенівна
Дейниченко, Григорій Вікторович
Гузенко, Василь Володимирович
Дмитревський, Дмитро Вячеславович
Ключові слова: пектиновий екстракт, мембранна обробка, поляризаційний шар, ультрафільтраційне концентрування, вібраційне перемішування.
pectin extract, membrane processing, polarization ball, ultrafiltrating concentrate, vibrating change.
Дата публікації: кві-2020
Видавництво: Восточно-Европейский ЖУРНАЛ передовых технологий
Бібліографічний опис: Розглянуто питання щодо нового способу усунення гель-шару на поверхні мембран за ультрафільтраційного концентрування пектинового екстракту. Розроблено експериментальну установку і методику обробки результатів дослідження процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням способу видалення гель-шару на поверхні мембрани. Представлені результати досліджень застосування способу вібраційного перемішування для усунення гель-шару і його впливу на продуктивність мембран. Отримано математичні моделі та визначено режими проведення процесу ультрафільтрації пектинового екстракту із застосуванням вібраційного перемішування. Приведені графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових концентратів (концентрація пектинових речовин та сухих речовин в концентраті) в залежності від вхідних параметрів температури та тиску процесу ультрафільтраційного концентрування. Аналіз приведених характеристик дозволив встановити раціональні вхідні параметри процесу концентрування пектинових екстрактів. Раціональними робочими параметрами процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням нового способу видалення гель-шару є тиск фільтрації 0,4–0,5 МПа, температура 35…45 °С, тривалість –1,5–2,0 години та швидкість вібраційного перемішування 1,5–1,7 м/с.Дане дослідження проведене з метою інтенсифікації мембранного концентрування пектинових екстрактів, підвищення технічного рівня процесу концентрування та реалізації розробленого способу в промислових умовах.
Серія/номер: 4(11);106
Короткий огляд (реферат): Розглянуто питання щодо нового способу усунення гель-шару на поверхні мембран за ультрафільтраційного концентрування пектинового екстракту. Розроблено експериментальну установку і методику обробки результатів дослідження процесу концентруван- ня пектинових екстрактів із застосуванням способу видалення гель-шару на поверхні мембрани. Представлені результати досліджень застосування способу вібраційного перемішування для усунення гель-шару і його впливу на продуктивність мембран. Отримано математичні моделі та визначено режими проведення процесу ультрафільтрації пектинового екстракту із застосуванням вібраційного перемішування. Приведені графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових концентратів (концентрація пектинових речовин та сухих речовин в концентраті) в залежності від вхідних параметрів температури та тиску процесу ультрафільтраційного концен- трування. Аналіз приведених характеристик дозволив встановити раціональні вхідні параметри процесу концентрування пектинових екстрактів. Раціональними робочими параметрами процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням нового способу видалення гель-шару є тиск фільтрації 0,4–0,5 МПа, температура 35…45 °С, тривалість –1,5–2,0 години та швидкість вібраційного перемішування 1,5–1,7 м/с. Дане дослідження проведене з метою інтенсифікації мембранного концентрування пектинових екстрактів, підвищення техніч- ного рівня процесу концентрування та реалізації розробленого способу в промислових умовах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2788
ISSN: 1729-3774
Розташовується у зібраннях:Кафедра електропостачання та енергетичного менеджменту
Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4111061729-3774.pdf838.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.