Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2788
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorМельник, Ольга Євгенівна-
dc.contributor.authorДейниченко, Григорій Вікторович-
dc.contributor.authorГузенко, Василь Володимирович-
dc.contributor.authorДмитревський, Дмитро Вячеславович-
dc.date.accessioned2020-09-09T17:54:44Z-
dc.date.available2020-09-09T17:54:44Z-
dc.date.issued2020-04-
dc.identifier.citationРозглянуто питання щодо нового способу усунення гель-шару на поверхні мембран за ультрафільтраційного концентрування пектинового екстракту. Розроблено експериментальну установку і методику обробки результатів дослідження процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням способу видалення гель-шару на поверхні мембрани. Представлені результати досліджень застосування способу вібраційного перемішування для усунення гель-шару і його впливу на продуктивність мембран. Отримано математичні моделі та визначено режими проведення процесу ультрафільтрації пектинового екстракту із застосуванням вібраційного перемішування. Приведені графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових концентратів (концентрація пектинових речовин та сухих речовин в концентраті) в залежності від вхідних параметрів температури та тиску процесу ультрафільтраційного концентрування. Аналіз приведених характеристик дозволив встановити раціональні вхідні параметри процесу концентрування пектинових екстрактів. Раціональними робочими параметрами процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням нового способу видалення гель-шару є тиск фільтрації 0,4–0,5 МПа, температура 35…45 °С, тривалість –1,5–2,0 години та швидкість вібраційного перемішування 1,5–1,7 м/с.Дане дослідження проведене з метою інтенсифікації мембранного концентрування пектинових екстрактів, підвищення технічного рівня процесу концентрування та реалізації розробленого способу в промислових умовах.uk_UA
dc.identifier.issn1729-3774-
dc.identifier.urihttp://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2788-
dc.description.abstractРозглянуто питання щодо нового способу усунення гель-шару на поверхні мембран за ультрафільтраційного концентрування пектинового екстракту. Розроблено експериментальну установку і методику обробки результатів дослідження процесу концентруван- ня пектинових екстрактів із застосуванням способу видалення гель-шару на поверхні мембрани. Представлені результати досліджень застосування способу вібраційного перемішування для усунення гель-шару і його впливу на продуктивність мембран. Отримано математичні моделі та визначено режими проведення процесу ультрафільтрації пектинового екстракту із застосуванням вібраційного перемішування. Приведені графічні залежності кількісних та якісних характеристик пектинових концентратів (концентрація пектинових речовин та сухих речовин в концентраті) в залежності від вхідних параметрів температури та тиску процесу ультрафільтраційного концен- трування. Аналіз приведених характеристик дозволив встановити раціональні вхідні параметри процесу концентрування пектинових екстрактів. Раціональними робочими параметрами процесу концентрування пектинових екстрактів із застосуванням нового способу видалення гель-шару є тиск фільтрації 0,4–0,5 МПа, температура 35…45 °С, тривалість –1,5–2,0 години та швидкість вібраційного перемішування 1,5–1,7 м/с. Дане дослідження проведене з метою інтенсифікації мембранного концентрування пектинових екстрактів, підвищення техніч- ного рівня процесу концентрування та реалізації розробленого способу в промислових умовах.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.publisherВосточно-Европейский ЖУРНАЛ передовых технологийuk_UA
dc.relation.ispartofseries4(11);106-
dc.subjectпектиновий екстракт, мембранна обробка, поляризаційний шар, ультрафільтраційне концентрування, вібраційне перемішування.uk_UA
dc.subjectpectin extract, membrane processing, polarization ball, ultrafiltrating concentrate, vibrating change.uk_UA
dc.titleРАЗРАБОТКА ТЕХНОЛОГИИ ДЛЯ УДАЛЕНИЕ ГЕЛЕВОГО СЛОЯ НА ПОВЕРХНОСТИ МЕМБРАНЫ ТА КОНЦЕНТРУВАННЯ ПЕКТИНОВОГО ЕКСТРАКТУ.uk_UA
dc.title.alternativeDEVELOPING A TECHNIQUE FOR THE REMOVING OF A GEL LAYER IN THE PROCESS OF MEMBRANE TREATMENT OF PECTIN EXTRACTuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
local.submitter.emailmelnikolgaevgeniv...uk_UA
Розташовується у зібраннях:Кафедра електропостачання та енергетичного менеджменту
Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
4111061729-3774.pdf838.15 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.