Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/954
Назва: Розробка фільтру SageMath для Moodle
Автори: Модло, Євгеній Олександрович
Семеріков, Сергій Олексійович
Семериков, Сергей Алексеевич
Semerikov, Serhii
Ключові слова: система підтримки навчання Moodle
система комп’ютерної математики SageMath
розробка текстового фільтру
моделювання технічних об’єктів
бакалаври електромеханіки
Дата публікації: 2014
Видавництво: Видавничий центр ДВНЗ «Криворізький національний університет»
Бібліографічний опис: Модло Є. О. Розробка фільтру SageMath для Moodle / Євгеній Олександрович Модло, Сергій Олексійович Семеріков // Новітні комп’ютерні технології. – Кривий Ріг : Видавничий центр ДВНЗ «Криворізький національний університет», 2014. – Том XII : спецвипуск «Хмарні технології в освіті». – С. 233-243.
Опис: Цілі дослідження: визначення особливостей процесу розробки, встановлення, налаштування та використання фільтру SageMath для системи підтримки навчання Moodle. Завдання дослідження: обґрунтувати доцільність використання системи Moodle як засобу підтримки процесу формування у майбутніх бакалаврів електромеханіки компетентностей з моделювання технічних об’єктів; проаналізувати існуючі засоби підтримки діяльності з моделювання технічних об’єктів та визначити шляхи їх інтеграції з системою Moodle; описати структуру та особливості програмної реалізації нового фільтру SageMath для системи Moodle; надати рекомендації з встановлення та налаштування розробленого фільтру; навести приклади використання. Об’єкт дослідження: інтеграція систем комп’ютерної математики та систем підтримки навчання. Предмет дослідження: процес розробки текстового фільтру системи підтримки навчання Moodle для опрацювання команд системи комп’ютерної математики SageMath. Використані методи дослідження: аналіз державних освітніх стандартів та існуючих аналогів розробки, процес програмної інженерії. Результати дослідження. Розроблений фільтр SageMath надає можливість виконувати код Sage на зовнішньому загальнодоступному сервері SageMathCell, відображати результати виконання на сторінках Moodle без їх перезавантаження за технологією AJAX, є стійким до XSS-атак та готовим для використання у системі Moodle. Основні висновки і рекомендації: 1. Перспективним напрямом розвитку середовища навчання бакалаврів електромеханіки є інтеграція системи підтримки навчання Moodle та системи комп’ютерної математики SageMath. 2. Ефективним засобом убудування моделей системи комп’ютерної математики SageMath у систему Moodle є текстовий фільтр, процес програмної інженерії якого подано у статті. 3. Перспективним напрямом подальших досліджень є використання розробленого фільтру у процесі формування компетентностей бакалаврів електромеханіки з моделювання технічних об’єктів шляхом вбудовування в навчальні курси, розміщені у системі підтримки навчання Moodle, інтерактивних лабораторних робіт, описаних мовою Sage.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/954
ISSN: 2309-1460
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
МодлоСемериков.PDFстаття475.25 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.