Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/871
Назва: Дослідження ізокінетичності руху потоку повітря в порожнині пилоприбирального насадка
Автори: Шаповалов, Віктор Анатолійович
Шаповалов, Виктор Анатольевич
Shapovalov, Viktor
Ключові слова: обладнання пиловловлююче
боротьба з пилом
Дата публікації: 2015
Видавництво: ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Бібліографічний опис: Шаповалов В. А. Дослідження ізокінетичності руху потоку повітря в порожнині пилоприбирального насадка / В. А. Шаповалов // Гірничий вісник : науково-технічний збірник. – Кривий Ріг, 2015. – Вип. 99. – С. 88–94. – Бібліогр.: 11 назв.
Короткий огляд (реферат): Серед комплексу санітарно-гігієнічних заходів боротьби з пилом прибирання виробничих приміщень займає важливе місце. Видалення осілого пилу за допомогою промислових пилососних установок забезпечує високі санітарно-гігієнічні умови праці і підвищує продуктивність. Ефективна і економічна робота промислових пилоприбиральних установок в значній мірі залежить від робочого органу – пилоприбирального насадка, в порожнині якого відбуваються складні аеродинамічні процеси. Втрати тиску в порожнині пилоприбирального насадка складають значну частину від загальних втрат тиску у системі трубопроводів пилоприбиральних систем. Зменшення цих втрат можна спостерігати в такій конструкції насадка, який має рівновеликі площі всмоктувальної щілини, вихідного патрубка і довільних перетинів порожнини корпуса. Тобто, коли в порожнині насадка буде дотримуватися принцип ізокінетичності руху повітряного потоку. Для досягнення цього принципу зменшення довжини всмоктувальної щілини повинно відбуватися за рахунок звуження порожнини, обмеженої вертикальними поверхнями, виконаних по дугах двох кіл, а ширину всмоктувальної щілини необхідно збільшувати до діаметра патрубка між клиновидними вертикальними поверхнями, що розширюються. Аналітичне дослідження довільних площ перетинів порожнини насадка та експериментальні виміри швидкості повітряних потоків у цих перетинах показали, що для досягнення в ньому принципу ізокінетичності необхідно, щоб перехід від всмоктувальної щілини до вихідного патрубка здійснювався за овальним сполученням горизонтальних і вертикальних поверхонь корпуса, виконаних вищевказаним способом.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/871
ISSN: 2306-5443
Розташовується у зібраннях:Кафедра охорони праці та цивільної безпеки
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.