Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/870
Назва: Інформаційна безпека як нова складова інформаційної культури
Автори: Теплицький, І. О.
Семеріков, Сергій Олексійович
Семериков, Сергей Алексеевич
Semerikov, Serhii
Ключові слова: інформаційне суспільство
інформаційний простір
національна безпека
наслідки інформатизації
комп’ютерні технології
інформаційна безпека
інформаційна культура
Дата публікації: 2006
Бібліографічний опис: Теплицький І. О. Інформаційна безпека як нова складова інформаційної культури / Ілля Теплицький, Сергій Семеріков // Рідна школа. – 2006. – № 2. – С. 63–64.
Опис: У постіндустріальну епоху, що наступила, індустрія інформаційних технологій органічно увійшла в усі сфери людської діяльності. Інформаційні технології доводиться не тільки використовувати, але й жити, співробітничати і конкурувати з ними. Усі ці тенденції свідчать про те, що суспільство переходить у нову стадію – стадію «інформаційного соціуму», що характеризується, насамперед, різким зростанням ролі інформації, високим рівнем її ефективності, залежністю майбутнього від рівня розвитку інформаційного сектора економіки. Інформаційне середовище нового соціуму – це сфера соціальної діяльності суб’єктів, пов’язана зі створенням, пошуком, збереженням, перетворенням і використанням інформації, тобто саме з тим, чим займається інформатика як наука. Враховуючи зростаючу глибину проникнення інформаційних технологій у суспільні відносини, питання формування інформаційної культури особистості стає пріоритетним завданням сучасної освітньої діяльності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/870
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Теплицький І. О. Інформаційна безпека .pdfстаття167.43 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.