Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/732
Назва: Інваріантність до операційної системи та мови програмування як засіб фундаменталізації курсів інформатики у ВНЗ
Автори: Семеріков, Сергій Олексійович
Семериков, Сергей Алексеевич
Semerikov, Serhii
Теплицький, І. О.
Ключові слова: операційні системи
мови програмування
фундаменталізація навчання
ВНЗ
POSIX
С++
інформатичні дисципліни
Дата публікації: 2006
Видавництво: ЧНУ
Бібліографічний опис: Семеріков С. О. Інваріантність до операційної системи та мови програмування як засіб фундаменталізації курсів інформатики у ВНЗ / С. О. Семеріков, І. О. Теплицький // Інформаційні технології в освіті, науці і техніці : матеріали V Всеукраїнської конференції молодих науковців ІТОНТ–2006 : Черкаси, 3–5 травня 2006 р. – Черкаси : ЧНУ, 2006. – С. 140.
Опис: Однією з головних проблем, з якою стикаються викладачі інформатики, є необхідність швидкого реагування на зміни у цій галузі з подальшою адаптацією програмно-методичного забезпечення відповідних курсів. При цьому практично не розрізняються суттєві зміни, що вимагають модифікації окремих теоретичних положень, та несуттєві, пов’язані переважно з випуском чергової версії одного із застосовуваних для підтримки курсу інформатики програмних продуктів. На нашу думку, “мода” на постійне оновлення апаратного та програмного забезпечення є штучно сформованою рекламними засобами для забезпечення комерційних потреб фірм-виробників і, в силу свого походження, не повинна впливати на зміст курсу інформатики (так само, як покупка нової моделі телефону з найновішою прошивкою не впливає на якість власне зв’язку). Слідування їй в процесі навчання інформатики здатне сформувати скоріше майбутнього гарного покупця, ніж спеціаліста. З метою подолання негативної тенденції штучного прив’язування змісту курсу інформатики до використовуваного програмного забезпечення нами розробляється методична система, окремі компоненти якої останні п’ять років впроваджується в практику підготовки вчителів інформатики та інженерів-програмістів у педагогічних, технічних та економічних ВНЗ м. Кривого Рога та Дніпропетровської області.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/732
Розташовується у зібраннях:Тези

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Семеріков С. О. Інваріантність до операційної системи.pdfтези146.91 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.