Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/672
Назва: Визначення енергетичних показників електроприводів установок вакуумної металізації рулонних матеріалів
Автори: Гущин, Д. В.
Філіпп, Ю. Б.
Ключові слова: електропривод
двигун
плівка
пристрій
вакуумна установка
Дата публікації: 2015
Видавництво: ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Бібліографічний опис: Гущин Д. В. Визначення енергетичних показників електроприводів установок вакуумної металізації рулонних матеріалів / Д. В. Гущин, Ю. Б. Філіпп // Гірничий вісник : науково-технічний збірник. – Кривий Ріг, 2015. – Вип. 99. – С. 33–35. – Бібліогр.: 12 назв.
Короткий огляд (реферат): Питання підвищення ефективності енерговикористання та енергозбереження набувають все більшої актуальності. Використання регульованих електроприводів для забезпечення якості технологічних процесів сприятливо впливає як на якість технологічної продукції так і на зменшення споживання активної енергії. В свою чергу, сучасний регульований електропривод здійснюється засобами перетворювальної техніки, які сприймаються мережею як нелінійні елементи, що суттєво впливає на показники якості споживання електроенергії. Відомо, що якість електроенергії безпосередньо впливає на збільшення збитків на промислових підприємствах, у тому числі, і до підвищення втрат електроенергії. Електроприводи як електромеханічні об'єкти управління сучасних промислових агрегатів характеризуються досить складною механічною частиною, яка являє собою багатомасову систему з пружними зв'язками та зазорами в них. Крім того, робочі органи окремих механізмів, складних технологічних комплексів можуть бути пов'язані між собою через оброблюваний матеріал або виріб. Електрична частина електроприводів може бути багатодвигунною і виконуватися з живленням електродвигунів як від загальних, так і від індивідуальних перетворювачів, що визначає їх взаємний вплив один на одного. На основі технологічних параметрів вакуумної установки, особливостей режимів роботи багатодвигунного електропривода перемотувального пристрою для металізації тонких рулонних матеріалів (плівка, папір) для одностороннього та двохстороннього алюмінування були розглянуті зміни параметрів електропривода в статичних і динамічних режимах роботи. Також були визначені та побудовані енергетичні показники електроприводів установки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/672
ISSN: 2306-5443
Розташовується у зібраннях:Кафедра автоматизованих електромеханічних систем в промисловості та транспорті
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.