Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/529
Назва: Ентропія, характеристичні функції та TS-діаграма термодинамічного процесу (конкретизація, унаочнення)
Автори: Повар, Світлана Вікторівна
Ключові слова: ентропія
термодинаміка
Дата публікації: 2015
Видавництво: ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Бібліографічний опис: Повар С. В. Ентропія, характеристичні функції та TS-діаграма термодинамічного процесу (конкретизація, унаочнення) / С. В. Повар // Гірничий вісник : науково-технічний збірник. – Кривий Ріг, 2015. – Вип. 100. – С. 31–36. – Бібліогр.: 16 назв.
Короткий огляд (реферат): Розробка запропонованого підходу викладу теми викликана необхідністю підвищення ефективності освітнього процесу. Це виявляється можливим завдяки тому, що традиційний текст теми(з аналітичними символами) унаочнюється графічними символами, конкретизується. Оскільки у навчальні програми вносяться зміни після відповідних наробок і пропозицій науковців та освітян, і зараз до програми загального курсу фізики введено розгляд понять ентропії та характеристичних функцій термодинамічних процесів, а у відповідній літературі ці питання недостатньо висвітлені, то автор пропонує ввести наступні апробовані доповнення: Верифікація означення приросту ентропії у формулюванні Больцмана через таблиці(як цілісний образ) розподілу варіантів заповнення просторово-енергетичних комірок Больцмана. Унаочнення логічних зв’язків між ентропією і характеристичними функціями стану термодинамічної системи – щляхом введення в курс фізики TS-діаграми(з курсу термодинаміки), створення цілісного графічного зображення комплексу характеристичних функцій на TS-діаграмі ізотермічного процесу.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/529
ISSN: ISSN-L: 2306-5435
E-ISSN: 2306-5435
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Ентропія, характеристичні функції.pdf386.92 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.