Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5105
Назва: Дослідження видів ліквідації юридичних осіб та удосконалення їх класифікації
Інші назви: Research of types of liquidation of legal entities and improvement of their classification
Автори: Буркова, Людмила Анатоліївна
Ключові слова: юридична особа
припинення юридичної особи
банкрут
реорганізація
ліквідація
примусова ліквідація
добровільна ліквідація
квазіліквідація
Дата публікації: 2021
Видавництво: ДВНЗ "Київський національний економічний університет імені Вадима Гетьмана"
Бібліографічний опис: Буркова Л.А. Дослідження видів ліквідації юридичних осіб та удосконалення їх класифікації. Вчені записки КНЕУ. 2021. №25 (4). С. 111-118.
Короткий огляд (реферат): Спалах пандемії коронавірусної хвороби ускладнив несталу економіко-політичну ситуацію в Україні. Це призвело до збільшення стрімкими темпами частки фінансово нестабільних юридичних осіб, відносно колосальної кількості яких було розпочато процедуру банкрутства із подальшою їх ліквідацією. У теперішній час відбувається загострення окресленої ситуації. У той же час не дивлячись на розповсюдженість застосування терміну «ліквідація юридичних осіб» на законодавчому рівні визначено тільки те, що це одна із форм припинення юридичної особи. Такий підхід призвів до дискусій серед науковців щодо розуміння сутності даного поняття та, відповідно, певних протиріч. Також на законодавчому рівні визначено, що ліквідація юридичної особи може бути примусовою або добровільною. Але, як здається, така класифікація видів ліквідації юридичних осіб не повною мірою охоплює всі можливі випадки, а отже потребує удосконалення із конкретизацією її можливих причин. Ураховуючи зазначене метою даного дослідження визначено дослідження сутності категорії «ліквідація юридичної особи» та уточнення її дефініції, а також удосконалення існуючої класифікації видів ліквідації юридичних осіб та її можливих причин.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/5105
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, оподаткування, публічного управління та адміністрування



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.