Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4728
Назва: Вім-технології як іновація в будівельному проектуванні
Автори: Білашенко, К. С.
Билашенко, К. С
Bilashenko, K.
Рибальченко, Олена Геннадіївна
Рыбальченко, Алёна Геннадиевна
Rybalchenko, Alena
Білашенко, С. В.
Билашенко, С. В.
Bilashenko, S.
Ключові слова: проектування
будування
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Білашенко К. С. Вім-технології як іновація в будівельному проектуванні / К. С. Білашенко, О. Г. Рибальченко, С. В. Білашенко // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції : [тези доповідей]. Т. 2 . – Кривий Ріг, 2019. – С. 127.
Короткий огляд (реферат): На теперішній час актуальною потребою стає оволодіння комп’ютерними технологіями з метою реалізації сучасних вимог, скорочення термінів і вартості проектування, оптимізації проектних рішень. Новий підхід в архітектурно-будівельному проектуванні полягає в розг- ляданні будівлі і об’єктів її життєзабезпечення у вигляді єдиної системи на основі накопичення і комплексної обробки в процесі проектування всієї архітектурно-конструкторської, технологі- чної, економічної та іншої інформації про будівлю з усіма її взаємозв'язками. Згідно нової концепції впродовж всього життєвого циклу проекту забезпечення необхідною інформаційною підтримкою виконується із застосуванням спеціальних ВІМ-технологій (Building Information Modeling або Building Information Model). ВІМ-технології базуються на розробці тривимірних моделей будівель та споруд у вигляді інформаційних баз даних, де кожному елементу моделі надані додаткові атрибути, які вказують на взаємозв’язки між компонентами системи. Тому зміна одного з параметрів моделі спричиняє автоматичну зміну решти пов’язаних з ним параметрів і об’єктів, аж до креслень, візуалізацій, специфікацій і календарного графіка виконання будівельно-монтажних робіт.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4728
Розташовується у зібраннях:Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.