Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4711
Назва: Реалізація розподілених баз даних на основі технології блокчейн
Автори: Шаповалова, Нонна Наілєвна
Шаповалова, Нонна Наильевна
Shapovalova, Nonna
Рибальченко, Олена Геннадіївна
Рыбальченко, Елена Геннадиевна
Rybalchenko, Olena
Темченко, М. Е
Темченко, М. Е
Temchenko, M
Ключові слова: бази даних
локальні
розподілені
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Шаповалова Н. Н. Тенденції розвитку і удосконалення електрообладнання скіпових підйомних установок шахт / Н. Н. Шаповалова, О. Г. Рибальченко, М. Е. Темченко // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції : [тези доповідей]. Т. 2 . – Кривий Ріг, 2019. – С. 119.
Короткий огляд (реферат): Зберігання даних є однією з найпоширеніших вимог теперішнього часу. З розвиненням те- хнологій розвивається і способі їх зберігання. На сьогоднішній час існує безліч видів баз даних (БД): від найпростіших до досить складних. За способом розташування їх поділяють на локаль- ні та розподілені. Розподілена база даних (РБД) – це сукупність синхронізованих цифрових да- них, які копіюються і знаходяться в спільному доступі але, фізично розподілені по різних міс- цях та навіть країнам. РБД є децентралізованою базою даних, доступною для використання і контрольованою безліччю її учасників. Такі учасники називаються «нодами» децентралізованої мережі бази даних. «Повноправні ноди» користуються в відношенні РБД системоутворюючими правами. З іншого боку, «легкі ноди» є її пасивними учасниками. Будь-яке оновлення даних підтверджується повноправними нодами, які за допомогою особливого механізму «консенсусу» досягають згоди щодо поточного стану бази даних.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4711
Розташовується у зібраннях:Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.