Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4703
Назва: Формалізація вимог до регульованих видів електроприводів вентиляторів головного провітрювання шахт
Автори: Сінолиций, Анатолій Пилипович
Cинолиций, Анатолий Пилипович
Sinolytsyi, Anatolii
Пересунько, Ігор Ігорович
Пересунько, Игорь Игоревич
Peresunko, Ihor
Ключові слова: енергоресурсозбереження
вентилятори головного провітрювання
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Сінолиций А. П. Формалізація вимог до регульованих видів електроприводів вентиляторів головного провітрювання шахт / А. П. Сінолиций, І. І. Пересунько // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції : [тези доповідей]. Т. 2 . – Кривий Ріг, 2019. – С. 111.
Короткий огляд (реферат): Світові тенденції енергоресурсозбереження, а також сучасні напрямки розвитку техніки і технології залізорудного виробництва доводять, що потрібне створення регульованого елект- роприводу вентиляторами головного провітрювання (ВГП), до яких висунуті загальноприйняті вимоги з безпеки і безперервного забезпечення підземних виробок необхідною кількістю сві- жого повітря. Слід враховувати вимоги до створення регульованого електроприводу з максима- льною продуктивністю ВГП. У шахтах і рудниках для провітрювання використовують центробіжні вентилятори. Засо- бом регулювання для центробіжних вентиляторів найбільш широко використовується регулю- вання поворотом лопаток направляючого апарату. Регулюючий ефект здійснюється за рахунок двох факторів: зменшення перетину вхідного каналу і закручування потоку на вході в робоче колесо. Якщо ж продуктивність вентилятора регулювати зміною швидкості обертання, то хара- ктеристика мережі збігається, відповідно до формул пропорційності, з кривою рівних к. к. д. і к. к. д. вентилятора у всьому діапазоні регулювання залишиться постійним.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4703
Розташовується у зібраннях:Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.