Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4690
Назва: Діагностування короткозамкнених обмоток роторів асинхронних двигунів без розбирання
Інші назви: Діагностування короткозамкнених обмоток роторів асинхронних двигунів без розбирання
Автори: Кузьменко, Артем Сергійович
Кузьменко, Артем Сергеевич
Kuzmenko, Artem
Коломіц, Ганна Валеріївна
Kolomits, Hanna
Коломиц, Анна Валерьевна
Ключові слова: електродвигуни
двигун
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Кузьменко Я. С. Діагностування короткозамкнених обмоток роторів асинхронних двигунів без розбирання / Я. С. Кузьменко, Г. В. Коломіц // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції : [тези доповідей]. Т. 2 . – Кривий Ріг, 2019. – С. 102.
Короткий огляд (реферат): В сучасній промисловості використовується величезна кількість електродвигунів, основна маса яких є асинхронними. Цей тип двигуна надійний і простий у конструкції. Але нерідкі ви- падки відмов, так як даний тип двигунів поширений повсюдно і використовується дуже широ- ко. Як показує практика, у двигунах, які експлуатуються з важкими умовами пуску, часто бу- вають відмови, викликані пошкодженням обмотки ротора. На початковій стадії обрив стрижнів ротора майже не позначається на експлуатаційних характеристиках електродвигуна і виявля- ється не відразу. При обриві стрижня навантаження перерозподіляється на здорові провідники. Згодом обірваний стержень може пошкодити обмотку статора, що призведе до фатальних нас- лідків для двигуна. Зовнішні ознаки наявності обривів стержнів - підвищена вібрація і шум при роботі, що збі- льшуються із зростанням навантаження. Характерно, що шум і вібрація періодично змінюються з частотою, яка дорівнює подвоєній частоті ковзання. Стрілки амперметрів, включених в коло живлення електродвигунів з обривами стержнів короткозамкнених обмоток роторів, колива- ються через періодичні зміни струмів в фазах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4690
Розташовується у зібраннях:Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.