Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4675
Назва: Питання оцінки потенціалу економій теплової енергій на залізорудних виробництвах
Автори: Ялова, Альона Миколаївна
Яловая, Алена Николаевна
Yalova, Alona
Бондар, Олена Валеріївна
Бондарь, Елена Валерьевна
Bondar, Iryna
Ключові слова: гірниче залізорудне виробництво
енергоефективность
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Ялова А. М. Питання оцінки потенціалу економій теплової енергій на залізорудних виробництвах / А. М. Ялова, О. В. Бондар // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції : [тези доповідей]. Т. 2 . – Кривий Ріг, 2019. – С. 98.
Короткий огляд (реферат): Особливістю гірничого залізорудного виробництва, яка відрізняє його від інших аналогів за способом видобутку корисних копалин, є постійне зниження рівня ведення робіт, через що собівартість видобутку руди з кожним роком зростає. Як показує аналіз доданків загальної со- бівартості, істотну роль у цьому відіграють енерговитрати. В загальному контексті мета енерго- збереження на залізорудних шахтах – це зниження собівартості 1т. руди, яка добувається. Під- вищення енергоефективності – це завдання структури енергоменеджменту. Основними видами енергії, споживаної залізорудними шахтами, є електрична, теплова енергія та природний газ. Теплова енергія є важливою складовою в енергобалансі шахти хоча і становить всього біля 7% від загальної кількості споживаної енергій. Вона витрачається для підігріву повітря, що подається в шахту в холодну пору року, для запобігання обмерзання ство- лу шахти та пов’язаних з цим аварійних ситуацій , а також теплова енергія витрачається на по- бутові та санітарно гігієнічні потреби. Але для її виробництва витрачається паливо, яке рудні шахти додатково закупають. А це ще додаткові 3-4 % витрат енергії. Енергоефективне спожи- вання теплової енергії в залізорудних шахтах можно звести до трьох груп: перша – впрова- дження теплотехнічного обладнання нового технічного рівня, наближення теплотехнічного об- ладнання та теплових мереж до номінальних характеристик; друга - дотримання раціонально встановлених режимів роботи теплотехнічних установок; третя - модернізація і модифікація теплотехнічних установок і теплових мереж.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4675
Розташовується у зібраннях:Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.