Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4663
Назва: Функції ранжування комерційних пошукових систем для обробки текстових запитів
Автори: Андрющенко, Д. Ю.
Сенько, Антон Олександрович
Сенько, Антон Александрович
Senko, Anton
Ключові слова: ранжування
комерційні пошукові системи
обробка текстових запитів
текстові запити
пошукова система
машинне навчання
information retrieval
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький Національний Університет
Бібліографічний опис: Андрющенко Д. Ю. Функції ранжування комерційних пошукових систем для обробки текстових запитів / Д. Ю. Андрющенко // Комп'ютерні інтелектуальні системи та мережі : матеріали XІІ Всеукраїнської науково-практичної WEB конференції аспірантів, студентів та молодих вчених (20–22 березня 2019 р.). – Кривий Ріг : Криворізький Національний Університет, 2019. – С. 21–23. – Бібліогр.: с. 23.
Короткий огляд (реферат): Розглянуто класичні способи реалізації пошукових системи в Інтернеті. Проаналізовані недоліки цих систем за кількома кількісними та якісними критеріями, порівнюючи компроміси прийняття нейронної архітектури з успішними та зрілими традиційними методами пошуку інформації. Завданням фундаментального IR (information retrieval) є завдання спеціального пошуку, в якому система повинна відповідати ранжованим списком документів, що є актуальним для інформаційної потреби користувача, зазвичай повідомленої системі як одноразовий запит, наприклад: "готелі в Нью-Йорку". Один із способів: ранжувати набір документів для обчислення оцінки релевантності для кожного документа d даного запиту q. Отже, завдання зводиться до представлення та задачі відповідності, тобто, як ви представляєте запит і документ таким чином, що функція posterior matching повертає найвищі значення для найбільш релевантних документів для даного запиту q.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4663
Розташовується у зібраннях:Кафедра комп'ютерних систем та мереж
Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.