Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4539
Назва: Комбінування геліосистем та паротурбінних установок
Автори: Бондар, Наталія Василівна
Бондар, Наталья Васильевна
Bondar, Natalia
Калініченко, А. А
Калиниченко, А. А
Kalinichenko, А. А
Ключові слова: теплові електростанції
сонячна енергія
Дата публікації: 2019
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Бондар Н. В. Комбінування геліосистем та паротурбінних установок / Н. В. Бондар, А. А. Калініченко // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції : [тези доповідей]. Т. 2 . – Кривий Ріг, 2019. – С. 88.
Короткий огляд (реферат): Теплові сонячні електростанції мають проміжну стадію. Спочатку сонячна енергія перет- ворюється в тепло і передає його робочій рідині (теплоносію) перетворюючи рідину в пару. Потім пара подається на парогенератор, де вже відбувається процес отримання електроенергії схожий з іншими тепловими електростанціями. При існуючих на сьогодні в найближчу перспективу вартісних показниках нестандартного обладнання сонячних електростанцій, такого як геліостати і автоматизована система управлін- ня полем геліостатів, сонячний парогенератор з вежею, система акумулювання енергії та ін., а також вартість органічного палива, техніко-економічні показники сонячних електростанцій, тобто питомі капіталовкладення, собівартість, наведені витрати і т.д., значно поступаються аналогічним показникам для теплоелектростанцій. Для того, щоб баштові сонячні електростан- ції з термодинамічним циклом перетворення стали конкурентоспроможними з традиційними електростанціями, необхідно домогтися зниження капіталовкладень в них принаймні на поря- док, а собівартості - в 35-40 разів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4539
Розташовується у зібраннях:Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.