Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4507
Назва: Удосконалення технології відновлення частин ґрунтових насосів методом лиття термітного розплаву на поверхню
Автори: Скідін, Iгор Едуардович
Скидин, Игорь Эдуардович
Skidin, Ihor
Саітгареєв, Леван Наілєвич
Саитгареев, Леван Наильевич
Saithareiev, Levan
Бабошко, Дмитро Юрійович
Бабошко, Дмитрий Юрьевич
Baboshko, Dmytro
Сидоренко, В. В.
Ключові слова: методи лиття
ґрунтові насоси
термітний розплав
Дата публікації: 2020
Видавництво: Криворізький національний університет
Бібліографічний опис: Удосконалення технології відновлення частин ґрунтових насосів методом лиття термітного розплаву на поверхню / І. Є. Скідін, Л. Н. Саітгареєв, Д. Ю. Бабошко, В. В. Сидоренко // Розвиток промисловості та суспільства : матеріали міжнародної науково-технічної конференції. – Кривий Ріг, 2020. – 289 с.
Короткий огляд (реферат): Грунтові насоси застосовуються для перекачування гідросумішей з абразивними матеріалами. Довговічність деталей і вузлів обладнання визначається, в першу чергу, зносостійкістю їх робочих поверхонь, яка визначає міжремонтний період експлуатації. До корпусу насосувисуваються такі вимоги: мінімальний гідравлічний опір, стійкість до абразивного зношування, зручність демонтажу та ремонту. При зношуванні змінні деталі підлягають заміні або відновленню, що збільшує експлуатаційні витрати. Основними причинами незадовільної роботи насосів є утворені тріщини та наскрізні промоїни у проточної частини корпусу. Для збільшення ресурсу роботи корпусу насосів для перекачування пульпи виробниками широко використовується захист від зношування проточної частини футерівкою гумовим покриттям. Також для захисту насосів від впливу абразивів застосовується футерування поверхонь проточної частини корпусу шляхом нанесення ремонтного зносостійкого покриття із корундового матеріалу та бакелітув кілька шарів. Недоліком цього типу футерування є нестійкість покриття при значних ударних та вібраційних діях. Поширеним у вітчизняній та зарубіжній практиці є захист та відновлення деталей насосів шляхом електронаплавлення зносостійкими сплавами. Недоліком даної технології є те, що в результаті наплавлення у вузлах виникають внутрішні напруження і короблення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4507
Розташовується у зібраннях:Кафедра металургії чорних металів і ливарного виробництва
Тези



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.