Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4476
Назва: Використання безсерверних обчислень у WEB-додатках
Автори: Голіков, В. В.
Вдовиченко, Ірина Нікіфорівна
Вдовиченко, Ирина Никифоровна
Vdovichenko, Iryna
Ключові слова: web-додатки
безсерверні обчислення
використання безсерверних обчислень
використання безсерверних обчислень у web-додатках
безсерверні обчислення у web-додатках
Дата публікації: 2020
Видавництво: Криворізький Національний Університет
Бібліографічний опис: Голіков В. В. Використання безсерверних обчислень у WEB-додатках / В. В. Голіков, І. Н. Вдовиченко // Комп’ютерні інтелектуальні системи та мережі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної WEB конференції аспірантів, студентів та молодих вчених (24-26 березня 2020 р.). – Кривий Ріг, 2020. – С. 220–222. – Бібліогр.: с. 222.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано перспективи безсерверних обчислень та serverless архітектури додатку. Огляд сильних та слабких сторін використання безсерверних технологій при розробці web-додатків. Останнім часом хмарні технології набирають все більшої популярності. Це відбувається з простої причини - легкої доступності, відносної дешевизни і відсутності початкового капіталу - як знань для підтримки і розгортання інфраструктури, так і фінансового характеру. Serverless - безсерверна архітектура додатків. Насправді, не така вже вона й безсерверна. Основу архітектури складають мікросервіси, або функції (lambda), що виконують певне завдання і запускаються на логічних контейнерах, захованих від сторонніх очей. Тобто кінцевому користувачеві дано тільки інтерфейс завантаження коду функції (сервісу) і можливість підключення до цієї функції джерел подій (events). Іноді безсерверні обчислення також іменують «Функція як послуга», тому що одиницею коду є функція, яка виконується платформою. По суті для виконання одного запиту створюється окремий контейнер, який знищується після виконання. Основними платформами, що надають послуги безсерверного середовища виконання є такі як AWS Lambda від Amazon, Google Cloud Functions від Google, OpenWhisk від IBM, Azure Functions від Microsoft Azure та інші.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4476
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Голіков В. В. Використання безсерверних обчислень у WEB-додатках.pdf480.44 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.