Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4470
Назва: Комп'ютерна система на основі архітектури зі штучним нейропроцесором
Автори: Лебідь, Д. О.
Купін, Андрій Іванович
Купин, Андрей Иванович
Kupin, Andrii
Ключові слова: комп'ютерна система
архітектура
архітектура зі штучним нейропроцесором
штучний нейропроцесор
Дата публікації: 2020
Видавництво: Криворізький Національний Університет
Бібліографічний опис: Лебідь Д. О. Комп'ютерна система на основі архітектури зі штучним нейропроцесором / Д. О. Лебідь, А. І. Купін // Комп’ютерні інтелектуальні системи та мережі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної WEB конференції аспірантів, студентів та молодих вчених (24-26 березня 2020 р.). – Кривий Ріг, 2020. – С. 181–183. – Бібліогр.: с. 183.
Короткий огляд (реферат): Показано, що існують декілька видів нейропроцесорів: нейроморфні, тензорні, процесори машинного зору. Вони застосовуються при апаратному прискоренні емуляції роботи нейронних мереж, цифровій обробці сигналів (режимі реального часу). Можуть існувати у вигляді окремого процесора, у складі внутрішніх сопроцесорів та GPU-рішень. З давніх часів людина шукала можливість спростити та прискорити різноманітні робочі процеси. Безперечно, з винаходженням першого комп’ютеру, людина зробила великий крок у майбутнє, можливо навіть не здогадуючись про це. Арифметичні обчислення, котрі виконували комп’ютери при дешифровці таємних повідомлень «Енігми» в часи Другої Світової Війни дали вченим зрозуміти, що за комп’ютерами «майбутнє». З роками потужності та можливості комп’ютерних систем збільшувалися в геометричній прогресії. За допомоги комп’ютерів людина отримала змогу здійснити політ у космос, а згодом зробила можливим створення механізмів на базі комп’ютера за для їх залученняv у робочі сфери, що сприяло подальшому розвитку автоматизації в промисловій, військовій та науковій галузях. Але згодом людство задалося питанням «а чи можливо створити систему, яка зможе працювати самостійно і в цей же час не буде поступатися людині в можливостях…» Отже, виникла думка про створення «штучного інтелекту».
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4470
Розташовується у зібраннях:Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.