Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4468
Назва: Нейроморфні процеси і системи
Автори: Мигуль, Д. С.
Шаповалова, Нонна Наілєвна
Шаповалова, Нонна Наильевна
Shapovalova, Nonna
Ключові слова: нейроморфні процеси
процеси і системи
нейроморфні процеси і системи
Дата публікації: 2020
Видавництво: Криворізький Національний Університет
Бібліографічний опис: Мигуль Д. С. Нейроморфні процеси і системи / Д. С. Мигуль, Н. Н. Шаповалова // Комп’ютерні інтелектуальні системи та мережі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної WEB конференції аспірантів, студентів та молодих вчених (24-26 березня 2020 р.). – Кривий Ріг, 2020. – С. 176–178. – Бібліогр.: с. 178.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано етапи і напрямки розвитку перспективної технології у галузі штучного інтелекту – створення нейроморфних процесорів. Вивчено їх структуру, а також засоби програмування. В останні десятиріччя інтенсивно почала розвиватися галузь нейроморфних систем и процесорів. Давайте ж розглянемо, що це таке. Прототипом нейронних мереж став людський мозок. Фактично нейронна мережа — це безліч нейронів, які з’єднані між собою синапсами. Інформація в нейронній мережі передається за допомогою електричних імпульсів. Нейрони отримують інформацію, здійснюють над нею прості операції і передають по синапсам далі. Людський мозок на відміну від комп’ютера не може швидко оперувати і обчислювати складні алгоритми, але він має властивість адаптуватися до вирішення завдання. Цією властивістю і повинен бути наділений штучний інтелект. Перші спроби створити нейронну мережу були зроблені ще в середині минулого століття Тедом Хоффом і Бернардом Уідроу. Вони створили однорівневу нейромережу. У 1980-их роках розвиток нейромереж було призупинено, але вже з 1990-их років і до сьогодення людство інтенсивно займається розробкою штучного інтелекту.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4468
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Мигуль Д. С. Нейроморфні процеси і системи.pdf647.37 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.