Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4462
Назва: Автоматизація розгортання WEB-додатків з використанням контейнерів Docker
Автори: Пузіно, М. В.
Рибальченко, Олена Геннадіївна
Рыбальченко, Елена Геннадиевна
Rybalchenko, Olena
Ключові слова: docker
web-додатки
контейнери docker
розгортання web-додатків
розгортання web-додатків з використанням контейнерів docker
використання контейнерів docker
Дата публікації: 2020
Видавництво: Криворізький Національний Університет
Бібліографічний опис: Пузіно М. В. Автоматизація розгортання WEB-додатків з використанням контейнерів Docker / М. В. Пузіно, О. Г. Рибальченко // Комп’ютерні інтелектуальні системи та мережі : матеріали XІІІ Всеукраїнської науково-практичної WEB конференції аспірантів, студентів та молодих вчених (24-26 березня 2020 р.). – Кривий Ріг, 2020. – С. 107–110. Бібліогр.: с. 110.
Короткий огляд (реферат): У доповіді були порівняні основні методи розгортання webдодатків та висвітлені переваги автоматизації цього процесу за допомогою програмного забезпечення Docker. Розвиток технологій створення web-додатків, їх супроводу та необхідність автоматизації цих процесів призвели до виникнення низки актуальних питань, пов’язаних з розробкою, доставкою та експлуатацією готового продукту. Основною з них є проблема передачі додатку клієнту та користувачеві, а також забезпечення його широкої експлуатації. Саме задля її вирішення був створений Docker – технологія та програмне забезпечення з відкритим кодом для автоматизації розгортання додатків з підтримкою контейнеризації. Контейнеризація – це підхід до розробки програмного забезпечення, при якому додаток і його конфігурація (абстрактні файли маніфесту розгортання) упаковуються разом в образ контейнера. Контейнерний додаток може тестуватися як єдине ціле і розгортатися як екземпляр образу контейнера в операційній системі (ОС) вузла. Тобто контейнер – це стандартна одиниця програмного забезпечення, в якій упакований додаток з усіма необхідними для його роботи залежностями – кодом програми, середовищем запуску, системними інструментами, бібліотеками і налаштуваннями. Контейнеризація програмного забезпечення дозволяє розробникам та ІТ-фахівцям розгортати його в різних середовищах без будь-яких змін або з мінімальними змінами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/4462
Розташовується у зібраннях:Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.