Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/419
Назва: Вплив змін напруги і частоти мережі живлення на роботу синхронних двигунів
Автори: Пересунько, Ігор Ігорович
Кравченко, Д. С.
Браславський, А. С.
Шерстньов, Ю. В.
Ключові слова: аварії
електромеханічні системи
мережі живлення
синхронний електропривод
Дата публікації: 2018
Видавництво: ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Бібліографічний опис: Вплив змін напруги і частоти мережі живлення на роботу синхронних двигунів / І. І. Пересунько, Д. С. Кравченко, А. С. Браславський, Ю. В. Шерстньов // Гірничий вісник : науково-технічний збірник. – Кривий Ріг, 2018. – Вип. 103. – С. 178–183. – Бібліогр.: 10 назв. – DOI: 10.31721/2306-5435-2018-1-103-178-183.
Короткий огляд (реферат): Метою статті дослідження впливу зміни напруги і частоти мережі живлення на роботу синхронних двигунів, і виявлення аварійного режиму щоб в подольшому модернізувати електромеханічну систему та забеспечити стійку роботу обладнання з СД. Результати дослідження: великі синхронні двигуни (далі СД) знаходять в даний час широке застосування в системах електроприводу насосних, компресорних і вентиляційних установок. Такі двигуни мають істотні переваги більш високим ККД у порівнянні з асинхронними машинами такої ж потужності, меншою залежністю крутного моменту від напруги, що підводиться, незалежністю частоти обертання від навантаження на валу електродвигуна, можливістю використання двигуна для компенсації реактивної потужності. Разом з тим, експлуатація синхронних двигунів супроводжується певними особливостями, пов'язаними з можливістю переходу машини в генераторний або асинхронний (щодонапруги живлення) режими роботи внаслідок короткочасного зниження або відсутності напруги або втрати збудження. У той же час, як правило великі синхронні машини є споживачами першої категорії, незаплановане відключення яких може призвести до суттєвих матеріальних втрат, ризику для здоров'я і життя людей. Перераховані вище обставини призводять до необхідності комплексного підходу до заходів, спрямованих на збереження стійкості роботи синхронних машин в різних режимах.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/419
ISSN: ISSN-L: 2306-5435
E-ISSN: 2306-5435
Розташовується у зібраннях:Кафедра автоматизованих електромеханічних систем в промисловості та транспорті
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.