Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3930
Назва: Сучасний погляд на антинімецьку кампанію у роки Першої світової війни
Автори: Кадол, Олександр Миколайович
Кадол, Александр Николаевич
Kadol, Oleksandr
Ключові слова: антинімецька кампанія
Перша світова війна
Дата публікації: 2018
Видавництво: Izdevnieciba “Baltija Publishing”
Бібліографічний опис: Кадол О. М. Сучасний погляд на антинімецьку кампанію у роки Першої світової війни / О. М. Кадол // Social sciences: development prospects in countries of Europe at the beginning of the third millennium : collective monograph. – Stalowa Wola, Poland, 2018. – С. 58–75. – Бібліогр.: 72–75.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджено історіографію антинімецької кампанії у роки Першої світової війни. Антинімецька кампанія царизму мала спільність із кампаніями дискримінації підданих ворожих держав у країнах Згоди. У цьому разі ідеологічне забезпечення збройного конфлікту провідних країн-учасниць Першої світової війни знайшло своє відображення в розвитку взаємних та обопільних пропагандистських кампаній, які включали в себе репресії проти ворожих громадян, боротьбу з культурою ворогуючої нації, штучне загострення міжетнічних відносин. Це явище, створене владою і громадською думкою, набуло неконтрольованого характеру та міцно закріпилося в масовій свідомості воюючих народів. У Росії, на відміну від західних країн, антинімецька кампанія мала більш радикальний характер, що було зрозуміло з позиції існування «німецького питання» з останньої третини XIX ст.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3930
ISBN: 978-9934-571-61-9
Розташовується у зібраннях:Кафедра професійної та соціально-гуманітарної освіти
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.