Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3923
Назва: Людиноцентрична складова інноваційно-інвестиційного розвитку гірничодобувного регіону
Інші назви: HUMANQCENTERED COMPONENT OF INNOVATION AND INVE STMENT DEVELOPME NT OF THE MINING REGION
Автори: Шахно, Альона Юріївна
Шахно, Алена Юрьевна
Shakhno, Alona
Паустовська, Тамара Іванівна
Паустовская, Тамара Ивановна
Paustovska, Tamara
Кравчук, Л. М.
Лашкун, Ганна Анатоліївна
Лашкун, Анна Анатольевна
Lashkun, Hanna
Ключові слова: інновації
людиноцентризм
гірничодобувна промисловість
інвестиції
людський фактор
Дата публікації: 2021
Видавництво: Інститут підготовки кадрів державної служби зайнятості України, ТОВ "Редакція журналу "Економіка та держава"
Бібліографічний опис: Людиноцентрична складова інноваційно-інвестиційного розвитку гірничодобувного регіону / А. Ю. Шахно, Т. І. Паустовська, Л. М. Кравчук, Г. А. Лашкун // Економіка та держава : наукове фахове видання України з питань економіки. – Київ, 2021. – № 8. – С. 37–41. – DOI: 10.32702/2306 6806.2021.8.37.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто проблему людиноцентричної складової інноваційно-інвестиційного розвитку гірничодобувного регіону. Встановлено, що в результаті політичних і економічних перетворень у кінці минулого століття Україна успішно включилася в світове ринкове господарство, спираючись на свою головну перевагу – багатющу мінерально-сировинну ресурсну базу. Відзначено, що є наявні проблеми і з якістю інвестицій. Встановлено, що майже половина прямих іноземних інвестицій, що надходять у сектор послуг і будівельну галузь, відносяться до категорії офшорних. Показано, що державні програми потребують поліпшення на основі базових документів державного стратегічного прогнозування, програмування та планування. Проаналізовано необхідність запровадження в гірничій промисловості ретельних програм, що містять завдання і заходи з розвитку гірничодобувних секторів та акценті на людиноцентричності.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://doi.org/10.32702/2306 6806.2021.8.37
http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3923
ISSN: 2306-6806
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, організації та управління підприємствами
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.