Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3914
Назва: Удосконалення формування стилю керівництва організацією (на прикладі публічної служби)
Інші назви: IMPRO VING LEADERSHIP STYLE ORGANIZ ATION (EX AMPLE IN PUBLIC SERVICE)
Автори: Іщенко, Микола Іванович
Ищенко, Николай Иванович
Ishchenko, Mykola
Міщук, Євгенія Володимирівна
Мищук, Евгения Владимировна
Mishchuk, Yevheniia
Ільченко, Володимир Олександрович
Ильченко, Владимир Александрович
Ilchenko, Volodymyr
Шаповал, О. В.
Ключові слова: адаптивність
стиль
організація
лідерство
керівництво
Дата публікації: 2021
Видавництво: Чорноморський національний університет імені Петра Могили, ТОВ "ДКС Центр"
Бібліографічний опис: Удосконалення формування стилю керівництва організацією (на прикладі публічної служби) / М. І. Іщенко, Є. В. Міщук, В. О. Ільченко, О. В. Шаповал // Інвестиції: практика та досвід : журнал. – Київ, 2021. – № 3. – С. 12–18. – Бібліогр.: с. 18.
Короткий огляд (реферат): У статті удосконалено модель формування стилю керівництва організацією на прикладі публічної служби. Запропоновано авторське визначення стилю керівництва. На відміну від існуючих визначень, у запропонованому ураховано компоненти стилю керівництва. Запропоновано модель формування нового стилю керівництва в публічній службі – адаптивного, заснованого на лідерстві. У пропонованій моделі, адаптивний стиль керівництва грунтується на лідерстві, тоді як описаний в літературі адаптивний стиль його не передбачає. Визначено, що адаптація відбувається не тільки в залежності від ситуації, але більшою мірою має сфокусованість на проблемі, яка вирішується. Сформульовано сукупність чинників, що сприяють підвищенню адаптивної здатності організації (чи її структурного підрозділу). На відміну від існуючих підходів, у запропонованій моделі введені блоки щодо необхідності та здатності до адаптивності. Показано, що принциповою відмінністю є блок громадського контролю, який представлений у статті у площині об'єктивних чинників формування стилю керівництва у публічній службі. Виявлено чинники, що мають негативний вплив на впровадження адаптивного стилю керівництва заснованого на лідерстві та наведені рекомендації щодо їх усунення.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3914
ISSN: 2306-6814
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, організації та управління підприємствами
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.