Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3911
Назва: Суб’єктивна інноваційність в аспекті фінансово-економічної стратегії розвитку підприємства
Інші назви: СУБЪЕКТНАЯ ИННОВАЦИОННОСТЬ В АСПЕКТЕ ФИНАНСОВО-ЭКОНОМИЧЕСКОЙ СТРАТЕГИ РАЗВИТИЯ ПРЕДПРИЯТИЯ
SUBJECT INNOVATION IN THE ASPECT OF FINANCIAL AND ECONOMIC STRATEGY OF ENTERPRISE DEVELOPMENT
Автори: Турило, Анатолій Михайлович
Турило, Анатолий Михайлович
Turylo, Anatolii
Турило, Анатолій Анатолійович
Турило, Анатолий Анатольевич
Turylo, Anatolii
Короленко, Ріта Вікторівна
Короленко, Рита Викторовна
Korolenko, Rita
Ключові слова: інновації
об’єкт
суб’єктна інноваційність
суб’єкт
стратегія
Дата публікації: 2021
Видавництво: Видавничий дім "Інтернаука" (м. Київ, Україна)
Бібліографічний опис: Турило А. М. Суб'єктивна інноваційність в аспекті фінансово-економічної стратегії розвитку підприємства / А. М. Турило, А. А. Турило, Р. І. Короленко // Інтернаука : міжнародний науковий журнал. Серія: Економічні науки. – Київ, 2021. –№ 4 (48), т. 2. – С. 97–104. – Бібліогр.: с. 104.
Короткий огляд (реферат): У статті розглядається проблема оцінки інновацій в процесі розвитку підприємства і формування його стратегії. Показано роль і місце інновацій в глобальній системі ефективного розвитку підприємства та забезпеченні конкурентності й зростання його ринкової вартості. Узагальнено базові позиції стосовно системності в підходах до оцінювання інновацій у процесі діяльності підприємства. Запропоновано, як елемент загального дослідження інноваційного розвитку підприємства, розглядати і оцінювати його з позиції суб’єктності й об’єктності. Специфічність дослідження і полягає в тому, щоб виокремити в системі управління інноваційним розвитком підприємства об’єкт і суб’єкт управління та акцентуватись на них. Запропоновано досліджувати інноваційну діяльність підприємства в координатах «суб’єкт — об’єкт інновацій». Представлено методологічні підходи до оцінки інноваційної діяльності підприємства. Надано авторське трактування поняття «суб’єктна інноваційність» і показано його зв’язок і відмінність з такими поняттями як «людський ресурс» і «людський капітал». Суб’єктна інноваційність, як важлива складова людського капіталу, за своїм змістом і значимістю в системі конкурентного розвитку підприємства виступає ключовим чинником інноваційного потенціалу й основою формування та реалізації його фінансово- економічної стратегії розвитку. Запропоновано загальну методику оцінювання поняття «суб’єктна інноваційність» в процесі розвитку підприємства. Виходячи із змісту поняття «суб’єктна інноваційність», об’єктивної складності її точного обрахування (на сучасному етапі розвитку науки) та можливостей певних допусків у таких обчисленнях в роботі рекомендовано здійснювати оцінку даного поняття експертним методом. Визначено, що запропонована оцінка в цілому покращить і поглибить процес управління інноваційним розвитком підприємства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3911
ISSN: 2520-2294 (print)
2709-5444 (online)
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, організації та управління підприємствами
Кафедра фінансів суб'єктів господарювання та інноваційного розвитку
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.