Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3863
Назва: Механізм забезпечення засад "людиноцентричності" у процесі управління персоналом підприємства
Автори: Шахно, Альона Юріївна
Шахно, Алена Юрьевна
Shakhno, Alona
Астаф'єва, Катерина Олександрівна
Астафьева, Екатерина Александровна
Astafieva, Kateryna
Темченко, Ганна Володимирівна
Темченко, Анна Владимировна
Temchenko, Hanna
Бондарчук, Ольга Михайлівна
Бондарчук, Ольга Михайловна
Bondarchuk, Olha
Ключові слова: плинність кадрів
потреби особистості
підприємство
управління
людський капітал
Дата публікації: 2021
Видавництво: ТОВ "Редакція журналу Економіка та держава"
Бібліографічний опис: Механізм забезпечення засад "людиноцентричності" у процесі управління персоналом підприємства / А. Ю. Шахно, К. О. Астаф'єва, Г. В. Темченко, О. М. Бондарчук // Економіка та держава. – Київ, 2021. – № 3. – С. 77–82. – DOI: 10.32702/2306-6806.2021.3.77.
Короткий огляд (реферат): У статті виявлено, що на вітчизняних підприємствах за останні роки зростає показник плинності кадрів. Встановлено, що не лише недостатній рівень заробітної плати є причиною звільнень з причин плинності. Зазначено, що однією із причин звільнень робітників є застаріла економічна модель, яка не враховує сучасні потреби особистості у розвитку, безпеці, здоров'ї та екології. Для забезпечення останнього у сучасній економічній теорії набувають популярності заходи щодо забезпечення засад "людиноцетричності" у економічних відносинах. У роботі проаналізовано сучасні економічні теорії та виявлено засади людиноцетричності. Розроблено основні напрями, які необхідно враховувати для відображення механізму забезпечення засад "людиноцентричності" на сучасних вітчизняних підприємствах. Окреслено необхідність розглядати чотири основні напрями механізму забезпечення засад "людиноцентричності": "Потреба у здоров'ї", "Потреба у забезпеченні стану безпеки", "Потреби у розвитку: інновації, кваліфікації, соціальному стані та інше", "Потреба у сприятливому екологічному середовищі".
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://doi.org/10.32702/2306-6806.2021.3.77
http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3863
ISSN: 2306-6806
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, організації та управління підприємствами
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.