Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3669
Назва: Регіональний аспект "німецького питання" у політиці царської влади
Інші назви: Региональный аспект "немецкого вопроса" в политике царской власти
REGIONAL ASPECT OF “GERMAN QUESTLON” IS IN POLITICS OF TSAR’S POWER
Автори: Кадол, Олександр Миколайович
Кадол, Александр Николаевич
Kadol, Oleksandr
Ключові слова: антинімецька кампанія
етноконфесійні проблеми
етнонаціональні відносини
дискримінація
репресії
Дата публікації: 2019
Видавництво: Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського
Бібліографічний опис: Кадол О. М. Регіональний аспект "німецького питання" у політиці царської влади / О. М. Кадол // Вчені записки Таврійського національного університету імені В. І. Вернадського. Серія. Історичні науки. – 2019. – Т. 30 (69), № 2. – С. 117–124. – Бібліогр.: с. 123.
Короткий огляд (реферат): У статті досліджуються антинімецькі кампанії в регіональному вимірі, що проводилися державно-політичними та суспільними інституціями в період Першої світової війни (1914 р. – лютий 1917 р.), зокрема, в ідеологічно-політичній та економічній площині, висвітлені етноконфесійні проблеми в долі колоністської спільноти, соціально-психологічні аспекти кризових явищ (антинімецька кампанія, війна, революція), суспільна думка про німця імперії, її еволюція та маніпуляція окремими політичними силами й особистостями, аграрне питання, Перша світова війна і роль антинімецької кампанії в розвитку кризи імперії, зовнішній чинник і його вплив на політику влади стосовно німецького населення, долі російських німців на зламі епох – трагічних подій революції та громадянської війни. Автор припускає, що досвід репресивних дій щодо мирного населення окупованих ворожих територій був перейнятий та використаний проти німців-колоністів уже після поверження царської імперії, основним засобом дискримінаційних заходів проти яких були депортації та військові репресії. Практика герма- нофобії не пройшла безслідно, а мала трагічний рецидив у період Другої світової війни.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3669
ISSN: 2663-5984 (print)
2663-5992 (online)
Розташовується у зібраннях:Кафедра професійної та соціально-гуманітарної освіти
Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Кадол О. М. Регіональний аспект німецького питання.pdf288.6 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.