Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3617
Назва: Героїзм в етичному та екзистенційному вимірах у філософії Мирослава Поповича
Інші назви: Heroism in ethical and existential aspects in Myroslav Popovych’s philosophy
Автори: Цимбал, Тетяна Володимирівна
Цымбал, Татьяна Владимировна
Tsymbal, Tetiana
Ключові слова: героїзм
гідність
екзистенція
особа
свобода
Дата публікації: 2021
Видавництво: Майдан
Бібліографічний опис: Цимбал Т. Героїзм в етичному та екзистенційному вимірах у філософії Мирослава Поповича / Т. Цимбал // Творчість Г. С. Сковороди як метатекст української культури. Пам'яті Мирослава Поповича : мат. XXVI Харківських міжнародних сковородинівських читань. – Харків : Майдан, 2018. – С. 265–274.
Короткий огляд (реферат): У статті пропонується досвід філософської рефлексії феномена героїзму в етичному та екзистенційному вимірах. Спираючись на філософський спадок Мирослава Поповича, доводиться, що героїзм має загальнолюдський вимір, національні особливості ґенези й виявлення, однак більшою мірою характеризує ціннісно-смислову основу життєвого світу особи. Героїзм постає як іманентна онтологічна сутність людини, подолання тлінності тіла та утвердження безсмертя духа, як найвища точка екзистенціювання, кульмінаційний момент життя людини, що може бути трагічним і піднесеним одночасно.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3617
Розташовується у зібраннях:Кафедра професійної та соціально-гуманітарної освіти
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.