Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3571
Назва: Homo viator vs. людина вкорінена в католицькому екзистенціалізмі Габріеля Марселя
Інші назви: Homo viator vs. rooted human in the catholic existentialism of Gabriel Marcel
Автори: Цимбал, Тетяна Володимирівна
Цымбал, Татьяна Владимировна
Tsymbal, Tetiana
Ключові слова: людина
свобода
homo viator
буттєве вкорінення
братерство
Дата публікації: 2019
Видавництво: Логос
Бібліографічний опис: Цимбал Т. Homo viator vs. "людина вкорінена” в католицькому екзистенціалізмі Габріеля Марселя / Т. Цимбал // Історія релігій в Україні. – 2019. – Вип. 29. – С. 85–94.
Короткий огляд (реферат): Представлені результати соціально-філософського дослідження проблеми людини в католицькому екзистенціалізмі Габріеля Марселя. Підкреслюється, що на відміну від традиційної спрямованості релігійної філософії на покірний послух людини Богові, мислитель віддає перевагу особистому пошуку людини і створенню власного духовного світу. Обґрунтовано думку Г. Марселя про необхідність євангелізації душі як шляху подолання антропоцентризму і ствердження екзистенціалів свободи, братства, любові, надії, рівності, що є основою буттєвої вкоріненості людини. З’ясовано, що сутність людини Г. Марсель вбачає в образі homo viator – особи вкоріненої не локально, а онтологічно, яка долає свій шлях до Бога, набуваючи трагічну мудрість.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3571
ISSN: 2523-4234
Розташовується у зібраннях:Кафедра професійної та соціально-гуманітарної освіти
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.