Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3555
Назва: Консолідація українців як відповідь на виклики внутрішньої міграції в умовах гібридної війни
Інші назви: Consolidation of Ukrainians in response to the challenges of internal migration in terms of a hybrid war.
Автори: Цимбал, Тетяна Володимирівна
Цымбал, Татьяна Владимировна
Tsymbal, Tetiana
Ключові слова: внутрішньо переміщені особи
волонтерська діяльність
окуповані території
солідарність
Дата публікації: 2017
Видавництво: Міленіум
Бібліографічний опис: Цимбал Т. Консолідація українців як відповідь на виклики внутрішньої міграції в умовах гібридної війни [Електронний ресурс] / Т. Цимбал // Українознавчий альманах. – 2017. – Вип. 22. – С. 62–66. – Бібліогр.: с. 66.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто проблему внутрішньої міграції в умовах гібридної війни в сучасній Україні. Подається авторське розуміння сутності та способів вирішення комплексу проблем, породжених переселенням людей з тимчасово окупованих територій. Доведено, що внутрішню міграцію, як і зовнішню, породжує стан знекоріненості людини, який є наслідком певних об’єктивних і суб’єктивних причин, найжахливішою з яких є війна. Охарактеризовано кількісний і якісний склад внутрішньо переміщених осіб в сучасній Україні, а також визначено причини вибору певного вектора переміщення. Встановлено основні проблеми внутрішніх мігрантів, оцінено можливості їхнього вирішення та визначено провідних агентів надання допомоги. З’ясовано, що загалом процес переселення громадян з тимчасово окупованих територій України відбувається без значних конфліктів, а українці гідно відповідають на виклики внутрішньої міграції. Підкреслено, що гібридна війна породжує ряд проблем, але й відкриває можливості консолідації і солідаризації українського суспільства.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3555
ISSN: 2520-2626
Розташовується у зібраннях:Кафедра професійної та соціально-гуманітарної освіти
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.