Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3554
Назва: Феномен еміграції: досвід філософської рефлексії
Автори: Цимбал, Тетяна Володимирівна
Цымбал, Татьяна Владимировна
Tsymbal, Tetiana
Ключові слова: феномен
філософська рефлексія
монографії
Дата публікації: 2012
Видавництво: Видавничий дім
Бібліографічний опис: Цимбал Т. В. Феномен еміграції: досвід філософської рефлексії : [монографія] / Т. В. Цимбал ; Нац. техн. ун-т України "Київ. політехн. ін-т", Ф-т соціол. та права. – Київ ; Кривий Ріг : Видавничий дім, 2012. – 380 с. – ISBN 978-966-177-157-3.
Короткий огляд (реферат): У монографії вперше в історії вітчизняної філософської думки в концептуалізованій формі представлене соціально-філософське розуміння феномену еміграції в контексті авторської теорії буттєвісного укорінення людини. Розкрито сутність еміграції, досліджено ґенезу та механізм її функціонування в різні історичні періоди, розроблено понятійний апарат, здійснено класифікацію просторової мобільності людей, подано характеристику рушійних сил та особливостей еміграції в різних типах суспільства, у тому числі і в умовах сучасної трансформації українського суспільства. Досліджено підходи до розуміння феномену еміграції в історії філософії. У межах діяльнісного підходу запропоновані шляхи укорінення людини на вітчизняному ґрунті. Особлива увага приділяється етноекзистенційним аспектам проблеми еміграції, а саме: впливу ментальності етносу на формування еміграційного потенціалу, взаємодії людини та суспільства, феномену внутрішньої еміграції, міфологізації свідомості емігрантів та моральним аспектам проблеми. Запропонована автором цілісна наукова концепція еміграції сприятиме більш глибокому та всебічному розумінню специфіки просторової мобільності людей, яка спричиняється протиріччями та проблемами суспільно-економічного розвитку, а також специфічними етноекзистенційними факторами. Монографія розрахована як на фахівців, так і на широке коло читачів, які цікавляться проблеми еміграції та філософськими проблемами буття людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3554
ISBN: 978-966-177-157-3
Розташовується у зібраннях:МонографіЇ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Цимбал Т. В. Феномен еміграції досвід філософської рефлексії .pdf2.52 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.