Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3551
Назва: Буттєвісне укорінення людини як соціально-філософська проблема
Автори: Цимбал, Тетяна Володимирівна
Цымбал, Татьяна Владимировна
Tsymbal, Tetiana
Ключові слова: буттєвісне укорінення людини
соціально-філософські проблеми
монографії
буття людини
Дата публікації: 2005
Видавництво: НПУ імені М.П. Драгоманова
Бібліографічний опис: Цимбал Т. В. Буттєвісне укорінення людини як соціально-філософська проблема : [монографія] / Т. В. Цимбал ; АПН України, Ін-т вищ. освіти. – Київ : НПУ ім. М. П. Драгоманова, 2005. – 198 с. – Бібліогр.: с. 203–217. – ISBN 966-660-214-8.
Короткий огляд (реферат): У монографії вперше в історії вітчизняної філософської думки обґрунтовано концепцію буттєвісного укорінення людини в інтенційній єдності онтології, філософської антропології, етики і культури. Здійснено науково-теоретичний та методологічний аналіз найбільш суттєвих підходів до проблеми буття людини в історії становлення та розвитку європейського та вітчизняного філософського дискурсів, розкрито сутність проблеми укорінення та зміст категорій “укорінення”-“знекорінення”, охарактеризовано такі інваріантні екзистенціали-цінності буття людини, як відповідальність, творчість, свобода, суверенність, “буття-для-себе”, “культура себе”. Запропонована автором цілісна наукова концепція буттєвісного укорінення людини сприяє розширенню проблемно-дослідного поля сучасного етапу вітчизняних соціально-філософських та філософсько-антропологічних розвідок та може бути теоретичним підґрунтям практичної гуманізації людського буття, оскільки в дослідженні екзистенційно-особистісне буття визнається первинним, а все те, що впливає на нього – похідним, вторинним, таким, що обирається самою людиною як смисли і детермінанти особистісного життєвлаштування. Робота розрахована як на фахівців, так і на широке коло читачів, які цікавляться філософськими проблемами буття людини.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3551
ISBN: 966-660-214-8
Розташовується у зібраннях:МонографіЇ



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.