Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3521
Назва: Філософія науки: інноваційна методологія та епістемологія ноосферного зросту знань
Автори: Капіца, Володимир Федорович
Капица, Владимир Федорович
Kapitsa, Volodymyr
Ключові слова: інноваційне мислення
ноосфера
ноо-пізнання
Дата публікації: 2018
Видавництво: Видавничий центр ДВНЗ «КНУ»
Бібліографічний опис: Капіца В. Ф. Філософія науки: інноваційна методологія та епістемологія ноосферного зросту знань : монографія. Кн 3 / В. Ф. Капіца. – Кривий Ріг : Видавничий центр ДВНЗ «КНУ», 2018. – 731 с.
Короткий огляд (реферат): В монографії представлені результати наукових досліджень ноосфери в якості наукової реальності інноваційного мислення, ноо-пізнання і зросту наукових знань. Показані можливості креативного синтезу древнього і сучасного знання, розвитку високорівневої ноосферної свідомості і багатовимірного ноо-мислення, представлені тензорні конструктограми оперування менталодуховними процесами з задіянням ноо-фактора генерації та управління ноо-знаннями. Встановлений «епістемологічний рух знань» та здійснена їх класифікація в системі сучасної науки. Виявлена внутрішня структура науки та показаний її структурний розвиток в тренді становлення ноосферних засад ноонауки. Показана розширена топологія ноонаукових знань в їх універсально-ноосферній єдності та внутрішня структура ноо-науки. Розроблені методологічні засади ноо-епістемології науки, ноо-наукових досліджень і створення інноваційних науково-дослідних програм. Монографія розрахована на викладачів і спеціалістів, магістрантів, аспірантів і студентів старших курсів. Вона представить інтерес для науковців і дослідників, що займаються проблемами ноосферогенезису, створення ноосферних засад ноо-мислення і ноо-пізнання, розробкою інноваційних дослідних програм на основі ноосферної методології зросту знань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3521
ISBN: 978-966-132-010-8
Розташовується у зібраннях:МонографіЇ

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Капіца В. Ф. Філософія науки інноваційна методологія.pdf4.21 MBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.