Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3460
Назва: Сейсмічний захист прикар’єрних забудов
Автори: Скачков, А. А.
Паливода, Олександр Анатолійович
Паливода, Александр Анатольевич
Palyvoda, Oleksandr
Жуков, Сергій Олександрович
Жуков, Сергей Александрович
Zhukov, Serhii
Ключові слова: анізотропія
кар’єр
гірський масив
будівлі
вибух
сейсмічні хвилі
Дата публікації: 2018
Видавництво: Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка, Університет Гринвіча
Бібліографічний опис: Скачков А. А. Сейсмічний захист прикар’єрних забудов / А. А. Скачков, О. А. Паливода, С. О. Жуков // Technology, engineering and science : зб. наук. праць І Міжнародної науково-практичної конференції, 24–25 жовт. 2018 р. – Лондон, 2018. – С. 70–72.
Короткий огляд (реферат): Проаналізовано основні чинники антропогенного сейсмічного режиму рудничних містечок за умов застосування вибухових геотехнологій. Розглянуто аналіз зміни напруженого стану масивів відносно їх структури та літологічного складу; концепцію імітаційної моделі розповсюдження сейсмічних хвиль в анізотропному середовищі та формування в ньому хвилеводів і екрануючих щілин; статистичний аналіз даних геодезичних спостережень і математичної обробки їх результатів. Досліджено особливості формування азимутальних змін у фронті сейсмічної хвилі в залежності від умов підривання скельних масивів зі складною структурою. Обґрунтовано вибір зон сейсмічно безпечної забудови. З’ясовано особливості формування в масивах контурів максимально і мінімально напружених вибухами зон у залежності від фізико-механічних та структурних характеристик ґрунтів, а також відносних енергетичних параметрів вибухів. Сформульовано ідею щодо диференційованого навантаження масиву вибухом та аналітичному обґрунтуванні параметрів об’єктів і процесів для сейсмічного захисту споруд. Виконано розробку рекомендацій по сейсмічному захисту прикар’єрних будівель.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3460
Розташовується у зібраннях:Кафедра відкритих гірничих робіт
Кафедра теплогазoводопостачання, водовідведення і вентиляції
Тези

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Скачков А. А. Сейсмічний захист прикар’єрних забудов.pdf836.84 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.