Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3447
Назва: Використання принципів бенчмаркінгу для забезпечення підвищення ефективності діяльності
Інші назви: USING THE PRINCIPLE OF BENCHMARKING FOR ENSURING PERFORMANCE IMPROVEMENT
Автори: Бондарчук, Ольга Михайлівна
Бондарчук, Ольга Михайловна
Bondarchuk, Olha
Темченко, Ганна Володимирівна
Темченко, Анна Владимировна
Temchenko, Hanna
Астаф'єва, Катерина Олександрівна
Астафьева, Екатерина Александровна
Astafieva, Kateryna
Ключові слова: ефективність діяльності
бенчмаркінг
показники порівняння
ливарне виробництво
оптимізація
конкурентні переваги
Дата публікації: 2021
Бібліографічний опис: Бондарчук О. М. Використання принципів бенчмаркінгу для забезпечення підвищення ефективності діяльності / О. М. Бондарчук, Г. В. Темченко, К. О. Астаф’єва // Ефективна економіка : електронне наукове фахове видання. – 2021. – № 3. – DOI: 10.32702/2307-2105-2021.3.69
Короткий огляд (реферат): В статті висвітлено теоретичні та практичні аспекти використання принципів бенчмаркінгу для оптимізації діяльності підприємницьких структур з метою покращення економічної ефективності своєї діяльності. На основі проведеного огляду наукових публікацій узагальнено сучасні підходи до поняття «бенчмаркінг» для позитивних змін в діяльності підприємств з урахуванням не тільки забезпечення підвищення ефективності, а й покращення конкурентних переваг, що є важливим в ринкових умовах жорсткої конкуренції. Запропоновано послідовність вибору критеріїв порівняння діяльності підприємства з лідерами галузі та конкурентами. Виявлено, що при оптимізації діяльності важливим є використання внутрішніх резервів підприємства на основі ресурсозбереження. Дана характеристика та напрямки впливу специфічних показників ливарного виробництва на ефективність із зазначенням заходів її оптимізації за основними технологічними етапами.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://doi.org/10.32702/2307-2105-2021.3.69
http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3447
ISSN: 2307-2105
Розташовується у зібраннях:Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.