Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3447
Назва: | Використання принципів бенчмаркінгу для забезпечення підвищення ефективності діяльності |
Інші назви: | USING THE PRINCIPLE OF BENCHMARKING FOR ENSURING PERFORMANCE IMPROVEMENT |
Автори: | Бондарчук, Ольга Михайлівна Бондарчук, Ольга Михайловна Bondarchuk, Olha Темченко, Ганна Володимирівна Темченко, Анна Владимировна Temchenko, Hanna Астаф'єва, Катерина Олександрівна Астафьева, Екатерина Александровна Astafieva, Kateryna |
Ключові слова: | ефективність діяльності бенчмаркінг показники порівняння ливарне виробництво оптимізація конкурентні переваги |
Дата публікації: | 2021 |
Бібліографічний опис: | Бондарчук О. М. Використання принципів бенчмаркінгу для забезпечення підвищення ефективності діяльності / О. М. Бондарчук, Г. В. Темченко, К. О. Астаф’єва // Ефективна економіка : електронне наукове фахове видання. – 2021. – № 3. – DOI: 10.32702/2307-2105-2021.3.69 |
Короткий огляд (реферат): | В статті висвітлено теоретичні та практичні аспекти використання принципів бенчмаркінгу для оптимізації діяльності підприємницьких структур з метою покращення економічної ефективності своєї діяльності. На основі проведеного огляду наукових публікацій узагальнено сучасні підходи до поняття «бенчмаркінг» для позитивних змін в діяльності підприємств з урахуванням не тільки забезпечення підвищення ефективності, а й покращення конкурентних переваг, що є важливим в ринкових умовах жорсткої конкуренції. Запропоновано послідовність вибору критеріїв порівняння діяльності підприємства з лідерами галузі та конкурентами. Виявлено, що при оптимізації діяльності важливим є використання внутрішніх резервів підприємства на основі ресурсозбереження. Дана характеристика та напрямки впливу специфічних показників ливарного виробництва на ефективність із зазначенням заходів її оптимізації за основними технологічними етапами. |
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): | https://doi.org/10.32702/2307-2105-2021.3.69 http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3447 |
ISSN: | 2307-2105 |
Розташовується у зібраннях: | Наукові статті |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Бондарчук О. М. Використання принципів бенчмаркінгу для забезпечення підвищення ефективності діяльності.pdf | DOI: 10.32702/2307-2105-2021.3.69 | 192.14 kB | Adobe PDF | Переглянути/Відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.