Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3271
Назва: Кількісна та якісна оцінка ймовірності примусової ліквідації підприємств
Автори: Нусінов, Володимир Якович
Нусинов, Владимир Яковлевич
Nusinov, Volodymyr
Буркова, Людмила Анатоліївна
Буркова, Людмила Анатольевна
Burkova, Liudmyla
Ключові слова: банкрутство
ліквідація
примусова ліквідація
ймовірність
умовна ймовірність
Дата публікації: 2020
Видавництво: Ефективна економіка
Бібліографічний опис: Нусінов В. Я. Кількісна та якісна оцінка ймовірності примусової ліквідації підприємств / В. Я. Нусінов, Л. А. Буркова // Ефективна економіка. – 2020. – № 5. – DOI: 10.32702/2307-2105-2020.5.20.
Короткий огляд (реферат): Розвиток світової економіки неможливий без економічних підйомів і спадів, у результаті яких порушується економічна стабільність держави, а підприємства вступають у певний дисбаланс. Останнього часу в Україні суттєво збільшилась кількість збиткових підприємств, що створює серйозну небезпеку для їх банкрутства і навіть ліквідації. Проведений аналіз наукової літератури показав, що на сьогодні у світовій практиці існує велика кількість методик щодо оцінювання ймовірності настання банкрутства підприємств. Водночас відсутні методичні підходи щодо визначення ймовірності початку процедури ліквідації підприємств. Мета даного дослідження – розробити адаптований до української економіки методичний інструментарій щодо кількісної оцінки ймовірності настання примусової ліквідації підприємств незалежно від того перебувають вони у процесі банкрутства чи ні. Запропонована економіко-математична модель кількісного оцінювання ймовірності настання примусової ліквідації підприємств яка, на відміну від існуючих моделей, дозволяє визначати величину цієї ймовірності незалежно від того чи розпочата процедура банкрутства досліджуваного підприємства. Запропоновані у дослідженні методичні підходи дозволяють визначати фінансову політику як самого підприємства відносно його стейкхолдерів, так і стейкхолдерів відносно цього підприємства. На прикладі суднобудівних та машинобудівних підприємств України проведена апробація запропонованої методики кількісної оцінки ймовірності початку процедури ліквідації підприємств. Одержані результати підтвердили її коректність. На базі запропонованої економіко-математична моделі кількісного оцінювання ймовірності настання примусової ліквідації підприємств можливою є розробка відповідних методик та алгоритмів для промислових підприємств України з урахуванням їх галузевих та індивідуальних особливостей.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://doi.org/10.32702/2307-2105-2020.5.20
http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3271
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, оподаткування, публічного управління та адміністрування
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.