Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3269
Назва: Визначення гранично допустимих ризиків під час експорту продукції підприємствами
Автори: Буркова, Людмила Анатоліївна
Буркова, Людмила Анатольевна
Burkova, Liudmyla
Ключові слова: ризики
зовнішні ризики
гранично допустимі ризики
банкрутство
ліквідація
експорт
управління ризиками
Дата публікації: 2019
Видавництво: Ефективна економіка
Бібліографічний опис: Буркова Л. А. Визначення гранично допустимих ризиків під час експорту продукції підприємствами / Л. А. Буркова // Ефективна економіка : електронне наукове фахове видання. – 2019. – № 11. – С. 1–12. – DOI: 10.32702/2307-2105-2019.11.91.
Короткий огляд (реферат): У статті розглянуто сутність поняття «ризик» і класифікація ризиків. Уточнено категорії градації для діагностування ступеня допустимості ризику при оцінюванні прийнятих управлінських рішень. Запропоновано алгоритм управління ризиками та алгоритм послідовності управління ризиками зовнішньоекономічної діяльності підприємства. Ураховано, що господарська діяльність підприємства може відбуватися як у звичайних умовах діяльності, так і обтяжена певними надзвичайними подіями. Обґрунтовано методику визначення гранично допустимих ризиків для підприємств двох груп: 1) для яких порушення процедури банкрутства у цілому є можливим; 2) для яких порушення процедури банкрутства є малоймовірним. Розглянуто події, що визначають ризики під час експорту продукції. Запропоновано модель оцінювання ймовірності початку процедури ліквідації підприємств та побудовано шкалу діагностування ймовірності початку процедури ліквідації підприємств, які знаходяться у стадії банкрутства, але відносно яких не почата процедура ліквідації. Розроблено показник оцінки умовної ймовірності початку процедури ліквідації підприємства за умови, що воно не знаходиться у процедурі банкрутства. Запропоновані в статті рекомендації дозволять своєчасно виявляти і оцінювати зовнішні ризики зовнішньоекономічної діяльності підприємств, сприятимуть більш ефективному веденню господарської діяльність підприємства в цілому.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): https://doi.org/10.32702/2307-2105-2019.11.91
http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3269
Розташовується у зібраннях:Кафедра обліку, оподаткування, публічного управління та адміністрування
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.