Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3259
Назва: Властивості і технологія пінобетону, модифікованого оксидами заліза
Інші назви: Свойства и технология пенобетона, модифицированного оксидами железа
Properties and technology special, concrete, modified by iron
Автори: Шишкіна, Олександра Олександрівна
Шишкина, Александра Александровна
Shyshkina, Oleksandra
Ключові слова: портландцемент
залізо
комплексні добавки
стабілізація
бетон
міцність
Дата публікації: 2010
Бібліографічний опис: Шишкіна О. О. Властивості і технологія пінобетону, модифікованого оксидами заліза : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.23.05 / О. О. Шишкіна ; Нац. акад. природоохорон. та курорт. буд-ва. – Сімф., 2010. – 23 с.
Короткий огляд (реферат): Дисертація присвячена вирішенню проблеми підвищення стабільності властивостей пінобетонів за рахунок спрямованого формування структури цементного каменю в напрямку підвищення його міцності та зниження деформативності та проникності. Така спрямованість процесів забезпечується шляхом введення до складу дисперсної системи «портландцемент – піноутворювач – вода» комплексу «залізовмісна речовина – поліспирт». Вивчено вплив цього комплексу на формування фазового складу і структури дисперсної системи. Встановлено, що процеси структуроутворення в системі, за наявності в ній означеного комплексу, зумовлені збільшенням на початкових етапах твердіння системи кількості фізично зв’язаної води з подальшим синтезом у продуктах гідратації і твердіння мінералів, які містять значну кількість хімічно зв'язаної води, а також утворенням на внутрішній поверхні повітряних пухирців продуктів взаємодії поліспирту по оксидів багатовалентних металів. Розроблено і оптимізовано склад досліджуваної дисперсної системи, досліджено фізико-механічні властивості цементного тіста і каменю, а також бетонної суміші і бетону в умовах. Доведено, що введення до складу пінобетону досліджуваної системи «залізовмісна речовина – поліспирт» призводить до зменшення кількості піноутворуювача, підвищенню та стабілізації фізико-механічних, властивостей бетонів, що виражається у збільшенні міцності такого бетону. Визначено особливості технології отримання розроблених бетонів, які полягають в особливому порядку змішування компонентів та збільшенні тривалості їхнього перемішування. Результати роботи реалізовано в умовах дослідно-промислового виробництва.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3259
Розташовується у зібраннях:Автореферати

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шишкіна О. О. Властивості і технологія пінобетону.doc234.5 kBMicrosoft WordПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.