Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3254
Назва: Вплив сполук заліза на властивості пінобетону
Інші назви: Влияние соединений железа на свой свойства пенобетона
INFLUENCE OF IRON COMPOUNDS ON PROPERTIES OF FOAMED CONCRETE
Автори: Шишкіна, Олександра Олександрівна
Шишкина, Александра Александровна
Shyshkina, Oleksandra
Ключові слова: міцність
пінобетони
сполуки заліза
стійкість
Дата публікації: 2012
Видавництво: Донбаська національна академія будівництва і архітектури
Бібліографічний опис: Шишкіна О. О. Вплив сполук заліза на властивості пінобетону / О. О. Шишкіна // Вісник національної академії будівництва та архітектури. Сучасні будівельні матеріали. – Макіївка, 2012. – Вип. 1 (93). – С. 89–93. – Бібліогр.: с. 93.
Короткий огляд (реферат): Наведені результати досліджень впливу введення в пінобетон сполук заліза. Доведено, що пінобетон являє собою мінералізовану піну, яка твердіє внаслідок введення в неї речовин, що тужавіють, наприк- лад цементів. Показано, що основною властивістю піни, яка забезпечує отримання пінобетону, є стійкість піни.Також показаний один із шляхів підвищення стійкості піни – введення в неї стабілізаторів. Досліджено механізм мінералізації піни. Визначено, що мінералізатори підвищують стійкість піни і, як наслідок, збільшують міцність пінобетону. З'ясовано, що для покращення якості процесів гідратації цементу в пінобетонну суміш необхідно вводити залізовмісну речовину. Окрім цього, оксиди заліза, вступаючи у взаємодію з молекулами поверхнево активної речовини, утворюють на поверхні повітряної бульбашки нові сполуки, які будуть ззовні укріплювати пору. А це, в свою чергу, приведе до підвищення міцності пінобетону.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3254
ISSN: 2519-2817(Online)
Розташовується у зібраннях:Кафедра технології будівельних виробів, матеріалів та конструкцій
Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Шишкіна О. О. Вплив сполук заліза.pdf495.57 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.