Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2850
Назва: Проблеми кількісної оцінки інтелектуального капіталу як складової національного людського капіталу
Інші назви: PROBLEMS OF QUANTITATIVE ASSESSMENT OF INTELLECTUAL CAPITAL, AS COMPONENT OF NATIONAL HUMAN CAPITAL
Автори: Лашкун, Ганна Анатоліївна
Лашкун, Анна Анатольевна
Lashkun, Hanna
Шахно, Альона Юріївна
Шахно, Алена Юрьевна
Shakhno, Alona
Паустовська, Тамара Іванівна
Паустовская, Тамара Ивановна
Paustovska, Tamara
Ключові слова: інтелектуальний капітал
нематеріальні активи
ресурсний портфель
інфраструктурний актив
людські ресурси
Дата публікації: 2018
Видавництво: ТОВ "ДКС Центр"
Бібліографічний опис: Лашкун Г. А. Проблеми кількісної оцінки інтелектуального капіталу як складової національного людського капіталу // Г. А. Лакшун, А. Ю. Шахно, Т. І. Паустовська // Інвестиції: практика та досвід. – Київ, 2018. – № 13. – С. 32–37.
Короткий огляд (реферат): У статті узагальнено наукові підході щодо визначення категорії "інтелектуальний капітал", структури та оцінки інтелектуального капіталу підприємства. Виділено мотиви вимірювання інтелектуального капіталу, серед яких, формування стратегії; моніторинг виконання стратегії; допомога в прийнятті рішень про диверсифікацію і розширення; використання результатів вимірювання як основи для винагороди; надання інформації всім зацікавленим особам про очікуване зростання вартості підприємства за рахунок його інтелектуальних активів. Серед підходів до вимірювання інтелектуального капіталу розглянуто групу синтетичних методів (ROA та MCM), спектр використання яких: оцінка ринкової вартості акцій; ситуації злиттів і поглинань; бенчмаркінг компаній однієї галузі; звіти про стан інтелектуального капіталу компанії та групу методів, заснованих на системі показників (DIC і SC), використання яких доцільне при моніторингу як комерційних, так і некомерційних організацій; моніторингу окремих підрозділів; бенчмаркінгу компаній однієї галузі; складанні звітів про стан інтелектуального капіталу компанії.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2850
ISSN: 2306-6814
Розташовується у зібраннях:Кафедра економіки, організації та управління підприємствами
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.