Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1966
Назва: Сучасні проблеми фінансового забезпечення кадрового потенціалу підприємств ГМК України
Автори: Капітула, Сергій Васильович
Капитула, Сергей Васильевич
Kapitula, Serhii
Ключові слова: гірничо-металургійний комплекс
кадровий потенціал
кадрова безпека
матеріальні витрати
заробітна плата
Дата публікації: 2018
Видавництво: Національний технічний університет України "КПІ ім. Ігоря Сікорського"
Бібліографічний опис: Капітула С. В. Сучасні проблеми фінансового забезпечення кадрового потенціалу підприємств ГМК України / С. В. Капітула // Сучасні підходи до управління підприємством : зб. наук. праць. – Київ, 2018. – С. 160–168. – Бібліогр.: с. 168.
Короткий огляд (реферат): В статті підіймаються проблеми фінансового забезпечення кадрового потенціалу підприємств гірничо-металургійного комплексу України, що пов’язані, в першу чергу, з невідповідністю заробітних плат саме працівників робітничих спеціальностей на вітчизняних та європейських комбінатах. Як наслідок цього явища, спостерігається масова міграція працівників за кордон або ухід взагалі з галузі, що призводить до кадрового голоду, зниженню кадрової безпеки та зменшенню прибутковості й ефективності компаній. Наведена рекомендована методика оцінки кадрової безпеки підприємств гірничометалургійного комплексу з урахуванням сучасних кризових явищ, що ґрунтується на індексному методі. Проведені розрахунки структури матеріальних витрат та аналіз динаміки відповідних темпів росту на прикладі провідного металургійного підприємства України ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», а також оцінка динаміки середньої заробітної плати у 2015–2017 роках, що дозволяє зробити висновок про можливі напрямки вирішення поставленої проблеми.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1966
ISSN: 2518-1912
Розташовується у зібраннях:Кафедра фінансів суб'єктів господарювання та інноваційного розвитку
Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.