Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1928
Назва: Designing a combined device for determining the place of arc discharge
Автори: Parkhomenko, Roman
Aniskov, Oleksandr
Tsibulevsky, Yurii
Melnik, Olha
Kharytonov, Oleksandr
Kryvenko, Oleksii
Omelchenko, Oleksandr
Chorna, Viktoriia
Tsvirkun, Serhii
Ключові слова: захисту від дугового замикання
чутливість захисту
спектр випромінювання
перетворення ультрафіолетового випромінювання
Дата публікації: 2018
Видавництво: Eastern-European Journal of Enterprise Technologies
Бібліографічний опис: Designing a combined device for determining the place of arc discharge / R. Parkhomenko, O. Aniskov, Y. Tsibulevsky, O. Melnik, O. Kharitonov, O. Kryvenko, О. Omelchenko, V. Chorna, S. Tsvirkun // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. – 2018. – 3/5 (93). – P. 12–18. – References: p. 18.
Короткий огляд (реферат): Визначено фактори, які виникають під час дугового розряду, та визначено можливість використання для прискорення роботи захисту від дугового замикання. Це дає можливість створення комбінованого пристрою для точного визначення місця дугового розряду. Зокрема, може бути розширено спектр чутливості оптичного датчика за рахунок використання ультрафіолетового випромінювання без його заміни. Розглянуто можливість прискорення спрацьовування захисту від дугового замикання за рахунок відмови від його блокування з релейними схемами максимального струмового захисту та зменшення впливу сонячного випромінювання на роботу ЗДЗ (захисту від дугового замикання). Обґрунтовано можливість розроблення більш досконалого пристрою для захисту від дугових замикань,який дозволяє розширити спектр оптичного датчика в область ультрафіолетового випромінювання. Запропоновано вирішення задачі підвищення чутливості захисту від дугового замикання. Це можливо шляхом перетворення ультрафіолетового випромінювання у видиму частину оптичного спектру, що дозволить розширити спектр чутливості оптичного датчика в область ультрафіолетового випромінювання і відповідно дасть можливість підвищити його чутливість. Це пов’язано з тим, що 70 % випромінювання дугового розряду припадає на область ультрафіолету і тільки по 15% на видимий та інфрачервоний спектр оптичного випромінювання. Отримані результати дають підстави стверджувати щодо можливості втілення у реальне промислове виробництво пристрою комбінованого захисту для визначення місця дугових замикань, а також розширення спектральної чутливості оптичних датчиків. Також розроблено комбінований пристрій для визначення місця дугового розряду за рахунок використання ультразвукової системи. Відомі розробки, які присвячені визначенню місця дугового розряду шляхом порівняння інтенсивності сигналу від спалаху на обох кінцях десятиметрового світлопроводу, відрізняються тим, що максимальна різниця часу надходження сигналів від точки спалаху до датчиків на кінцях світлопроводу становить 5нс. Це дуже низький часовий рівень у порівнянні довжини світлопроводу з швидкістю світла 300000 км/с. Запропонована в даній роботі система, у якій для визначення місця дугового розряду використовується швидкість звуку, яка досягає 342 м/с, значно спрощує пристрій вимірювання часу для визначення місця короткого замикання та підвищує точність вимірювання часу на три порядки.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1928
ISSN: 1729-3774
Розташовується у зібраннях:Наукові статті

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Designing a combined device for determining the place of arc discharge.pdf626.04 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.