Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/163
Назва: Технічне обстеження конструкцій залізобетонного балочно-розрізного пішоходного мосту
Автори: Валовой, Олександр Іванович
Валовой, Александр Иванович
Valovoi, Oleksandr
Грицаєнко, О. М.
Попруга, Дмитро Вікторович
Попруга, Дмитрий Викторович
Popruha, Dmytro
Ключові слова: пішохідний міст
технічне обстеження
дефекти
пошкодження
підсилення
технічний стан
торкретування
вуглецеве полотно
Дата публікації: 2019
Видавництво: ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Бібліографічний опис: Валовой О. І. Технічне обстеження конструкцій залізобетонного балочно-розрізного пішоходного мосту / О. І. Валовой, О. М. Грицаєнко, Д. В. Попруга // Гірничий вісник : науково-технічний збірник. – Кривий Ріг, 2019. – Вип. 105. – С. 149–153. – Бібліогр.: 11 назв. – DOI: 10.31721/2306-5435-2019-1-105-149-154.
Короткий огляд (реферат): Мета роботи – оцінка технічного стану конструкцій споруди пішохідного мосту, який розташовано на території цеху РХО ПАТ «Металургійний комбінат «Азовсталь»» у місті Маріуполь Донецької області, і розробка рекомендацій для виконання проекту на ремонтно-відновлювальні роботи з подовження терміну безпечної експлуатації споруди. Виконане обстеження технічного стану балочно-розрізного пішохідного мосту та аналіз отриманих даних, надали змогу визначити існуючий стан, як окремих конструктивних елементів, так і всієї споруди в цілому, як складної технічної системи. Основні несприятливі фактори, що впливають на несучу здатність, довговічність та експлуатаційну придатність несучих елементів: неналежне водовідведення з мостового полотна, зниження функціональності гідроізоляції та шарів покриття, руйнування зон деформаційних швів мають домінуючий вплив на стан споруди. Замокання несучих конструкцій призвело до появи деформацій та пошкоджень, що визначені в звіті обстеження споруди. Взаємодія окремих елементів споруди та факторів, що впливають на її функціонування (кліматичні, експлуатаційні тощо), має складний механізм. Найменш довговічні елементи з часом суттєво знижують термін служби несучих конструкцій та всієї споруди, що повинно враховуватись на етапі проектування та під час експлуатації. Технічне обстеження споруд надає можливість своєчасно виявляти дефекти і пошкодження, врахувати їх вплив та розробляти ремонтно-відновлювальні заходи для проведення подальших поточних і капітальних ремонтів. Результати проведених досліджень є типовими для аналогічних споруд. Рекомендовано використовувати їх при обстеженні та прийнятті проектних технічних рішень на відновлення технічного стану балочно-розрізних пішохідних мостів.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/163
ISSN: ISSN-L: 2306-5435
E-ISSN: 2306-5435
Розташовується у зібраннях:Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.