Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/159
Назва: Розробка та конструктивна реалізація функції силовимірювання в конструкціях технологічного оснащення
Автори: Кіяновський, Микола Васильович
Іванова, О. Р.
Ключові слова: аналіз
силовимірювання
технологічне оснащення
затискний пристрій
сила затиску заготовки
контроль
Дата публікації: 2019
Видавництво: ДВНЗ "Криворізький національний університет"
Бібліографічний опис: Кіяновський М. В. Розробка та конструктивна реалізація функції силовимірювання в конструкціях технологічного оснащення / М. В. Кіяновський, О. Р. Іванова // Гірничий вісник : науково-технічний збірник. – Кривий Ріг, 2019. – Вип. 105. – С. 138–142. – Бібліогр.: 10 назв. – DOI: 10.31721/2306-5435-2019-1-105-138-142.
Короткий огляд (реферат): Метою даної роботи є підвищення надійності закріплення заготовок при їх механічний обробці за раху- нок ретельного аналізу існуючих конструкцій технологічного оснащення з можливістю інструментального контролю параметрів закріплення заготовок. В результаті проведеного аналізу було визначено, що задачі інструментального контролю параметрів закріплення заготовок при їх механічній обробці запобігають негативним явищам закріплення. При недостатньому закріпленні заготовки можливий її зрив під дією сил різання, і як наслідок пошкодження заготовки, інструмента та верстатного пристосування. Надмірне закріплення заготовки приводить до пошкодження її поверхонь. При відсутності контролю параметрів закріплення формоутворення заготовок супроводжується дефектами конструктивних елементів, що утворюють неявно виражені технологічні бази, що викликають високу трудомісткість і помилки допоміжних операцій технологічного базування заготовок в засобах технологічного оснащення, і як наслідок, брак виготовлення деталей. Слід зазначити, що при затиску не повинно порушуватися положення заготовки, досягнуте базуванням. Це задовольняється раціональним вибором напрямку і точки прикладання сили затиску. Визначено недоліки існуючих конструкцій технологічного оснащення та неможливість визначення та контролю затискних сил. Аналіз закономірностей, що впливають на точність і продуктивність виконуваних операцій, дозволять проектувати пристосування, що інтенсифікують виробництво і підвищують його точність.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/159
ISSN: ISSN-L: 2306-5435
E-ISSN: 2306-5435
Розташовується у зібраннях:Наукові статті



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.