Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/724
Назва: Побудова інтерфейсу користувача в системі X Window
Автори: Поліщук, О. П.
Семеріков, Сергій Олексійович
Семериков, Сергей Алексеевич
Semerikov, Serhii
Ключові слова: інтерфейс користувача
X Window
система
подіє-орієнтоване програмування
операційні системи
Дата публікації: 2003
Видавництво: Брама ІСУЕП
Бібліографічний опис: Поліщук О. П. Побудова інтерфейсу користувача в системі X Window / О. П. Поліщук, С. О. Семеріков // Комп’ютерне моделювання та інформаційні технології в науці, економіці та освіті : збірник наукових праць. – Черкаси : Брама ІСУЕП, 2003. – С. 114–116.
Опис: Одним з найбільш яскравих прикладів реалізації подіє-орієнтованого програмування є задача побудови інтерфейсу користувача, елементи якого взаємодіють один з одним через механізм повідомлень. Набір функцій (класів) для створення інтерфейсу утворює бібліотеку. В операційній системі MS-DOS прикладами таких бібліотек є Turbo Vision та Graphics Vision (перша створює текстовий інтерфейс, друга – графічний). В операційних системах сімейства Windows є власні механізми обробки подій, об’єднані в програмний інтерфейс Win32 (Win64), над яким надбудовуються об’єктно-орієнтовані бібліотеки (OWL, MFC, VCL). На жаль, застосування цих бібліотек в процесі навчання подіє-орієнтованого програмування сьогодні утруднене, адже всі вони (так само, як і згадані операційні системи) вимагають значних ліцензійних виплат фірмам-розробникам, що для більшості навчальних закладів України є непідйомним тягарем. В зв’язку з цим виникає актуальна проблема: створення курсу подіє-орієнтованого програмування графічного інтерфейсу користувача на основі операційних систем та бібліотек, що не вимагають ліцензійних відшкодувань.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/724
Розташовується у зібраннях:Тези

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Поліщук О. П. Побудова інтерфейсу користувача.pdfтези153.83 kBAdobe PDFПереглянути/Відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.