Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7589
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДЕЙНЕКА, Данило Петрович-
dc.date.accessioned2025-07-04T10:28:09Z-
dc.date.available2025-07-04T10:28:09Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.citationДЕЙНЕКА Д. П. Розробка дискусійної онлайн-платформи кулінарних рецептів: кваліфікаційна робота на здобуття ступеня вищої освіти бакалавра зі спеціальності 121 – Інженерія програмного забезпечення: Кривий Ріг, 2025. 59 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://ds.knu.edu.ua/jspui/handle/123456789/7589-
dc.description.abstractОб’єктом розробки є інформаційно-дискусійна веб-система для публікації, перегляду та обговорення кулінарних рецептів користувачами. Метою роботи є створення повноцінної інтерактивної веб-платформи, що дозволяє користувачам додавати рецепти, здійснювати їх пошук за назвою, категорією та інгредієнтами, залишати коментарі, оцінки, а також авторизуватись через популярні соціальні мережі. Особливу увагу приділено адаптивності інтерфейсу для різних пристроїв та інтеграції з зовнішніми сервісами автентифікації. Для досягнення поставленої мети проведено аналіз предметної області, визначено функціональні та нефункціональні вимоги до системи. Розроблено архітектуру веб-застосунку з використанням мови програмування Python та фреймворку Django. Серверна частина реалізована у вигляді REST API з використанням Django REST Framework. У якості бази даних обрано MySQL. Реалізовано функції авторизації через протокол OAuth 2.0 з інтеграцією Google і Facebook. Для клієнтського інтерфейсу використано адаптивну верстку, що забезпечує коректну роботу на смартфонах, планшетах і десктопах. Додатково розроблено структуру бази даних у вигляді ER- діаграми, UML-діаграми взаємодії та переходів між сторінками, макети інтерфейсу у форматі wireframe. У результаті розробки створено стабільний, безпечний та адаптивний веб-застосунок, що дозволяє автоматизувати зберігання, публікацію та обговорення кулінарних рецептів. Робота демонструє практичне застосування знань з програмної інженерії, веб-розробки, проектування баз даних, побудови REST API та впровадження сучасних методів автентифікації.uk_UA
dc.subjectВЕБ-СИСТЕМА, КУЛІНАРНІ РЕЦЕПТИ, , БАЗА ДАНИХ, DJANGO, MYSQL, REST API, АВТОРИЗАЦІЯ, OAUTH 2.0, МОБІЛЬНИЙ ІНТЕРФЕЙС.uk_UA
dc.titleРозробка дискусійної онлайн-платформи кулінарних рецептівuk_UA
dc.typeOtheruk_UA
local.submitter.emailshapovalova@knu.e...uk_UA
Розташовується у зібраннях:2025
2025 – 121 Інженерія програмного забезпечення



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.